Wat is het UTZ keurmerk?

UTZ Certified is een internationaal geaccepteerd keurmerk voor koffie en andere producten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu.

Wat is het UTZ certified keurmerk?

Als een product dit keurmerk heeft, kan je er met een gerust hart van uitgaan dat je koffie via eerlijke handel is verkregen. De koffiebonen die gebruikt worden voor je koffie zijn afkomstig van boeren die oog hebben voor mens en milieu.

UTZ Certified logo

Waarom is UTZ Certified belangrijk?

Meer dan een miljoen boeren en arbeiders produceren UTZ gecertificeerde koffie, cacao en thee in 36 landen. UTZ certified staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet. Certificering geeft deze boeren ook een betere onderhandelingspositie in de wereldwijde koffiemarkt, omdat koffiebranders en koffiemerken specifiek op zoek zijn naar gecertificeerde koffie. Zo krijgen de boeren een betere prijs voor een beter product.

Waar werkt UTZ aan?

UTZ werkt onder andere aan:  
  • het toegankelijk maken van kennis, middelen en diensten voor boeren;
  • het verbeteren van leef- en werkomstandigheden van boeren en arbeiders;
  • het creëren van meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen;
  • het leveren van een bijdrage aan het uitbannen van kinderarbeid in de wereld;
  • het aanreiken van middelen om klimaatsveranderingen aan te pakken en terug te dringen.

Hoe werkt UTZ Certified?

Er is voor UTZ certified-boeren een Code of Conduct opgesteld. Dit is een document waarin alle regels staan beschreven waaraan boeren zich moeten houden om een UTZ-certificaat te krijgen. Door middel van een certificatieschema worden verschillende punten beoordeeld, bijvoorbeeld op traceerbaarheid, bodemmanagement, gebruik van mest, irrigatie, bescherming van de oogst, veiligheid van werknemers en milieu. Een belangrijk verschil met bijvoorbeeld het Fairtrade keurmerk is dat bij UTZ certified geen prijsgaranties worden gegeven aan boeren.

Kortom, met UTZ gecertificeerde koffie kunt u bewust genieten op ieder moment van de dag!
Coffee Fresh duurzaam

100% gecertificeerde koffie

Coffee Fresh heeft niet alleen aandacht voor de kwaliteit van de koffie, maar ook voor de mens achter het product. Wij vinden het belangrijk om zelf ook te investeren in een duurzame samenleving. 100% van onze soorten Coffee Fresh koffie zijn gecertificeerd.

Wij zijn ontzettend trots op onze 100% gecertificeerde koffie. Want hiermee dragen wij bij aan een betere wereld.

Fairtrade

fairtrade logo
Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Rainforest Alliance

rainforest alliance logo
Rainforest Alliance is een internationaal erkend symbool van ecologische, sociale en economische duurzaamheid.Biologisch keurmerk

biologisch keurmerk logo
De term ‘biologisch’ is binnen de EU slechts toegestaan op landbouwproducten en levensmiddelen wanneer deze aantoonbaar voldoen aan de daarvoor geldende eisen.
fancybox loading gif