Koffierecycling, een simpele stap richting een duurzame wereld!

    25 november 2020
    2 minuten leestijd

Wij werken al jaren aan het verduurzamen van onze organisatie. Wij willen het voor onze klanten graag makkelijker maken hetzelfde te doen. In samenwerking met Coffee Based bieden we graag dé duurzame oplossing voor koffiedik via Close Future koffie recycle service.
Close Future logo

Close Future, wat is dat?

Om ons duurzaamheidsbeleid uit te dragen en tastbaar te maken hebben wij alle duurzame activiteiten gebundeld onder de naam Close Future. Want de toekomst is dichterbij dan je denkt. Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Met Close Future willen wij ons onderscheiden en, voor zowel onze klanten als medewerkers, duurzaamheid en MVO tastbaar maken.

Close Future koffie recycle service

Wij hoeven je vast niet uit te leggen dat recyclen goed is voor het milieu. Het recyclen van koffiedik is een duurzame oplossing voor een veel voorkomend probleem. Daarom introduceren wij Close Future koffie recycle service (KRS), de duurzame oplossing voor het recyclen van koffiedik.
Close Future koffierecycling is dé duurzame oplossing voor koffiedik.
Close Future koffierecycling levenscyclusHoe werkt het?

Als je kiest voor Close Future koffie recycle service, dan maak je een duurzame keuze. Bij jouw organisatie wordt een speciale koffiedik-inzamelbak geplaatst, waarin je het koffiedik kan verzamelen. De koffiedik-inzamelbak wordt volgens een afgesproken schema opgehaald en omgewisseld voor een schone bak.

Je betaalt een KRS fee per kilo koffie(bonen) die je nuttigt. Deze fee wordt deels ingezet voor het inzamelen, ophalen en verwerken van het koffiedik en het online platform en wordt deels aan je uitgekeerd in de vorm van winkeltegoed. Het winkeltegoed kan je gebruiken voor het bestellen van unieke koffie-producten gemaakt van het opgehaalde koffiedik. Denk aan koffiekopjes van koffiedik, vloeibare of vaste zeep gemaakt van sinaasappelschil en koffie, plantenpotten van koffiedik met koffieplantje, koffiemeubels of notitieboeken met kaften van koffiedik.

Waarom koffiedik recyclen?

Wij geven je graag een aantal redenen om te kiezen voor het recyclen van koffiedik:

  • Bespaar op het restafval.
  • Elke kilo koffie levert een donatie op voor de CF Foundation.
  • Stimuleer duurzaamheid op de werkvloer.
  • Voeg waarde toe aan het duurzame imago van je organisatie.
  • Maak duurzaamheid en circulaire economie tastbaarder voor medewerkers en/of klanten.
  • Bestel unieke producten gemaakt van koffiedik.

Geef koffiedik een nieuw leven

Ontdek het zelf! Maak de circulaire economie in je organisatie zichtbaar en concreet door te kiezen voor Close Future koffie recycle service.

Alternatief voor koffiedik recycling?

Close Future koffie recycle service is voor iedere organisatie die bonenkoffie schenkt en meer dan 1.200 kopjes koffie of 10 kilo koffiebonen per week gebruikt. Mocht je als organisatie minder kilo's koffie verbruiken dan wijzen wij je graag op de andere mogelijkheden voor het gebruik van koffiedik.
Koffiedik inzamelen en recyclen