Hitte op de werkvloer: 4 verkoelende en gezonde tips

    10 juli 2018
    2 minuten leestijd

Zomer, een heerlijke tijd van het jaar. De zon schijnt en wij gaan massaal naar het strand of genieten op een terrasje. Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die gewoon moeten werken, en dat is niet altijd even aangenaam. De temperaturen kunnen flink stijgen en zeker bij werk met fysieke inspanning is het belangrijk om je vochtbalans op peil te houden.

Hoe kan je als werkgever je medewerkers de zomer doorhelpen tijdens warme dagen en hittegolven? Dat vertellen wij vandaag in dit blog met 4 verkoelende en gezonde tips.

1. water, water en nog eens water

Er wordt aangeraden om per dag ongeveer 2 liter vocht binnen te krijgen. Het lekkerste tijdens een warme dag is een glas koud water. Je kan dit op een makkelijke manier aan je medewerkers aanbieden door te kiezen voor een waterautomaat. Dit kan een ingebouwde waterkoeler zijn in je koffieautomaat of een vrijstaande design waterdispenser. Welke optie je ook kiest, het geeft je medewerkers de vrijheid om heerlijk, vers gekoeld water te tappen.

Wist je dat als je kiest voor een waterdispenser door middel van een bidon, de kans op bacteriegroei veel groter is dan als je kiest voor een waterautomaat.

water, water en nog eens water
koffie en thee mogen ook

2. koffie en thee mogen ook

Ook koffie en thee helpen je om je vochtbalans op peil te houden. Hoewel je medewerkers misschien op warme dagen eerder geneigd zijn een glas water te drinken, is een goede koffievoorziening ook in de zomer van belang. Vooral in de ochtend, om op te starten, zullen je medewerkers ook in de zomer gewoon hun dagelijkse dosis cafeïne nuttigen.

3. verkoelende snacks

Is er een vriezer op kantoor aanwezig? Leg deze dan vol met waterijsjes. Heerlijk voor een warme middag op kantoor. Geen vriezer? Verras dan je collega’s en deel de ijsjes direct uit. Gegarandeerd dat je blije gezichten ziet!

Verkoelende snacks
verse fruit in de zomer

4. gezonde snacks

Uitdelen vers fruit is een leuke verrassing voor je medewerkers. Ook hierdoor krijg je extra vocht binnen en natuurlijk ook de nodige vitamines. Zet je bijvoorbeeld een fruitmand naast de koffieautomaat, dan kun je je medewerkers gemakkelijk gezond laten snacken.

help je medewerkers de zomer door

Het is natuurlijk niet voor elke organisatie haalbaar om ijsjes of fruit uit te delen. Een waterautomaat of de mogelijkheden tot het tappen van gekoeld water is echter een simpele en verkoelende manier om je medewerkers de zomer door te helpen. Waar wacht je nog op? Neem contact op met onze experts die je graag meer vertellen over de mogelijkheden.
Bronnen:
1 van de Pol, R. (2016). 10 tips om af te koelen. Solvo: https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/reizen-vrije-tijd/10-tips-om-af-te-koelen/
2 Mens en Gezondheid (2012). Voldoende drinken tijdens de zomer. Mens en Gezondheid: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/98624-voldoende-drinken-tijdens-de-zomer.html
3 de Wolff, V. (2016) Tips om koel de zomer door te komen. https://viteau.nl/blog/ontspanning/tips-om-koel-zomer-komen/