Vandaag haal ik koffie voor Kevin

    13 april 2018
    2 minuten leestijd

de werkdag zit er op

Tegen het eind van de middag loop ik het magazijn in. Het is spitsuur in het magazijn. De vrachtwagens komen straks stuk voor stuk terug en worden dan geladen voor de volgende dag. Kevin is druk in de weer om een aantal pallets met bestellingen in te sealen. Ondertussen staat er een vrachtwagen van een leverancier te lossen. Kevin vertelt de chauffeur waar de 12 pallets moeten staan en rijdt ondertussen nog een aantal keer op en neer met de heftruck.

Geduldig wacht ik tot hij tijd heeft voor een kopje koffie. Als dat zover is lopen wij naar de koffieautomaat. Kevin vertelt: “Mijn werkdag zit er eigenlijk op. Ik begin om de week om 6 uur ’s ochtends om deze vestiging te openen. De vrachtwagens vertrekken normaal gesproken pas na 7 uur, dus dat geeft mij de tijd om nog even de laatste voorbereidingen te treffen. Zoals bijvoorbeeld de Douwe Egberts cafitesse koffie uit de diepvries te halen en aan de juiste vrachtwagen toe te voegen. Ook gebruik ik dit rustige uurtje om inkooporders en bestellingen bij leveranciers te plaatsen.

Het Coffee Fresh Magazijn

hoofd magazijn en expeditie

In 2015 voerde ik voor mijn opleiding Logistiek en Economie een afstudeeropdracht uit bij Coffee Fresh. Uiteindelijk ben ik gevraagd te blijven, in de functie van hoofd magazijn en expeditie. Ik was direct enthousiast. Al wist ik niet of ik geschikt was om leiding te geven aan 12 mensen, ik heb het toch met beide handen aangepakt. Ondertussen heb ik helemaal mijn draai gevonden.

Het leukste aan Coffee Fresh is het werken met mensen en voor mensen. Ik krijg hier de vrijheid om van alles te doen, en werk met plezier samen met mijn collega’s. Mijn werkzaamheden zijn dan ook erg divers, ik veeg de vloer, seal bestellingen en stuur onze Wajongers in het magazijn aan, maar ik probeer ook oplossingen te bedenken om bijvoorbeeld het opslagvermogen in ons magazijn te verbeteren. Als ik met een goed idee kom staan ze hier open voor verandering en op die manier weten wij onze efficiency telkens te verhogen. Dit alles doe ik met een stuk of 7 kopjes koffie op een dag, zonder dat start ik mijn dag niet op. Koffie er in en dan volle bak er tegen aan!

100 km per week op de fiets

Wij drinken onze koffie op terwijl ik vraag wat Kevin naast zijn werk nog meer doet. Hij vertelt mij dat hij door knieproblemen helaas heeft moeten stoppen met voetballen, maar nog wel voetballeider van tweede elftal van zijn club is. Dus stil zit hij zeker niet, daarnaast fietst Kevin ongeveer 100 km van huis naar werk en weer terug. Onze koffie is op, en wij nemen afscheid, hoewel het al na 15:00 is en zijn werkdag er al op zit zegt hij: “Ik ga nog eerst even wat afmaken en dan spring ik op de fiets naar huis”.