5 redenen waarom koffie op het werk onmisbaar is

    15 september 2020
    2 minuten leestijd

Koffie is een van de meest gedronken dranken in Nederland. Voor veel mensen is het dan ook onmisbaar op het werk. Wij vertellen je 5 redenen waarom een goede koffieautomaat van belang is voor elke organisatie.

1. koffie zorgt voor een goed begin van de dag

Voor veel mensen is een kop koffie een vast ritueel om de dag mee te beginnen. Ook op het werk is koffie halen vaak het eerste wat men doet. Met een lekkere kop koffie kan je werkdag goed van start gaan, en dus mag een koffieautomaat op het werk zeker niet ontbreken.

Goed begin van de dag
Samen koffie drinken

2. Gewend aan koffie op het werk

Hoewel koffie op het werk niet verplicht is, bieden veel bedrijven hun werknemers gratis koffie en thee. Misschien zijn Nederlanders daarom wel koffieleut kampioen van Europa. Wij zijn in ieder geval gewend geraakt ons kopje koffie op het werk, dat tegenwoordig niet meer weg te denken is in ons dagelijks bestaan.

3. koffie is als een visitekaartje

Bij vrijwel elk zakelijk gesprek hoort een kop koffie. Een goede koffieautomaat is een visitekaartje voor je bedrijf. Veel gasten beschouwen de kwaliteit van de koffie als maatstaf voor de kwaliteit van het gehele bedrijf.
Heerlijke kop cappuccino
koffie bevordert de prestaties de werkvloer

4. koffie bevordert de prestaties de werkvloer

Uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders blijkt dat negen op de tien werkenden koffie of thee drinken op het werk. Het lijkt de prestaties op de werkvloer te bevorderen, mits de kwaliteit van de warme dranken goed is. Ongeveer 70 % van de mensen gaf aan dat vergaderingen beter verlopen met een goede kop koffie of thee erbij. Twee derde van de ondervraagden geeft aan scherper te zijn na het drinken van goede koffie of thee. Bijna de helft heeft vaak betere ideeën wanneer men een kop koffie of thee heeft gedronken.

5. koffie verbindt

Twee derde van de ondervraagden geeft aan dat het samen drinken het teamgevoel bevordert en dat je door het halen van een consumptie uit de koffieautomaat soms andere collega’s spreekt, die je normaal niet spreekt. Koffie brengt mensen samen en kan bijdragen aan een goede sfeer op de werkvloer. 

samen koffie drinken