Waarom is een vaste wateraansluiting voor je koffieautomaat belangrijk?

    19 maart 2019
    2 minuten leestijd

Veel koffieautomaten voor op het werk zijn alleen te plaatsen wanneer er een vaste wateraansluiting aanwezig is. In sommige gevallen is het niet nodig om een wateraansluiting te hebben, omdat er ook koffieautomaten met een watertank zijn. Toch adviseren wij onze klanten om gebruik te maken van een vaste wateraansluiting. Vandaag leggen wij uit waarom.
Franke koffieautomaat op kantoor

Wat is een vaste wateraansluiting?

Als wij het hebben over een vaste wateraansluiting voor een koffieautomaat praten wij in bijna alle gevallen over een welbekende wasmachinekraan. Op deze kraan sluiten wij onze koffieautomaat aan. Op deze kraan sluiten wij onze koffieautomaat aan. Er zit in sommige gevallen een Brita waterfilter tussen de kraan en de koffieautomaat, zodat je koffie gezet kan worden met gefilterd water voor de beste smaak en kwaliteit. Ook plaatsen wij standaard en kosteloos een waterslot, waardoor waterschade door lekkage wordt voorkomen.

Waarom een vaste wateraansluiting?

Wij adviseren onze klanten om gebruik te maken van een vaste wateraansluiting omdat het ten eerste gemakkelijk is. Je hoeft namelijk nooit een watertank te vullen en je kan dus altijd koffie pakken. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het filteren van je water. Want met het standaard en gratis Brita waterfilter is het water altijd zuiver en daarmee geniet je dagelijks van de lekkerste koffie.
lekkere koffie
watertank in Pia Doblo

Toch liever een koffieautomaat met watertank?

Kies je liever een voor koffieautomaat met uitneembaar waterreservoir, dan moet je rekening houden met een aantal dingen. Koffieautomaten met handwatervulling zijn vaak kleiner in capaciteit dan koffiemachines met een vaste wateraansluiting. Bij kleine bedrijven waar dagelijks kleine hoeveelheden koffie worden gezet, is het vullen van een waterreservoir vaak goed te overzien. Het grote voordeel van een koffiemachine met een waterreservoir is dat deze overal te plaatsen is. Maar een nadeel kan zijn dat je het waterreservoir meerdere keren per dag moet bijvullen.

Waarom een waterafvoer?

Bij sommige koffieautomaten is naast een vaste wateraansluiting ook een waterafvoer vereist. Deze koffiemachines, zoals onze Franke serie met verse melk, hebben namelijk een automatisch reinigingsprogramma. Zonder afvoer zou de lekbak binnen zeer korte tijd vol zitten. Het voordeel van deze automaten is het feit dat je de lekbak dus nooit hoeft te legen. Maar een nadeel is dat je deze machines niet op elke locatie kan plaatsen. Wij hebben de verschillende Franke koffiemachines voor je op een rijtje gezet, hier lees je staan alle verschillen tussen de Franke koffiemachines en voordelen van de Franke serie op een rij.
Franke koffieautomaat
fancybox loading gif