Vandaag haal ik koffie voor Nicole

    19 september 2017
    2 minuten leestijd

operating

Als ik in de showroom kom zie ik Nicole druk in de weer met de Rocket espressomachine. Espresso zetten, melk opschuimen en cappuccino’s maken. Als ze klaar is, gaan wij zitten met een kopje koffie. Nicole begint te vertellen: “Ik werk al sinds 1998 bij Coffee Fresh, ik kom uit deze regio en via-via kon ik op gesprek komen bij Henk-Jan Westhoff. Binnen 10 minuten stond ik weer buiten en had ik een baan als operator.

Ze gaat verder: “Als operator ben ik verantwoordelijk voor het vullen en onderhouden van koffieautomaten bij onze klanten. Eigenlijk zorg ik er voor dat op die locaties iedereen de dag goed kan starten met een lekker kopje koffie! Ik maak de koffieautomaten schoon en vul ze bij. Ook snoep- en frisdrankautomaten vul ik bij. Ik plaats bestellingen en zorg voor de bevoorrading op locatie. Daarnaast ben ik vaak het eerste aanspreekpunt voor mijn klanten.

operating bij Coffee Fresh

naast operator ook barista

Iedere dag rij ik vol plezier mijn ronde. Als operator zie ik veel mensen en na al die jaren bouw je daar een band mee op. Soms bewaren ze zelfs taart als er iemand jarig is geweest, die ik mag opeten bij mijn kopje koffie.

Terwijl wij zitten te praten komt Henk-Jan er aan met een pakketje. Nieuwe barista spullen, verschillende formaten melkkannetjes, een tamper, weegschaal en timer. Vol enthousiasme vertelt ze over de cursus die ze volgt, over wat ze leert en wat ze aan het oefenen is. Het blijkt dat Nicole wordt opgeleid tot een volwaardige barista, zo kan ze straks Coffee Fresh vertegenwoordigen als barista van onze mobiele espressobar.

Als Nicole al haar examens heeft gehaald en als barista aan de slag is, zal ik hier zeker wat foto's plaatsen van haar lekkere kopjes koffie en mooie cappuccino's.

Voor nu wens ik haar veel succes!