Kan elke koffieautomaat een cappuccino maken?

    21 mei 2019
    1 minuut leestijd

Nee, dit kan niet. Voor het maken van een cappuccino met een koffieautomaat heb je of verse melk of topping nodig. Topping is het melkproduct dat gebruikt wordt voor het maken van cappuccino. Hoewel de meeste koffieautomaten voorzien zijn van een canister voor topping, zijn er natuurlijk een aantal “simpele” koffieautomaten die alleen gebruikt kunnen worden voor koffie en heet water.
cappuccino roeren
Cappuccino met topping

Cappuccino gemaakt met topping

Het melkpoeder dat gebruikt wordt voor een cappuccino in een koffieautomaat op het werk wordt topping genoemd. Topping is een poeder gemaakt van melk, de topping wordt in de koffieautomaat gebruikt voor het maken van de romige schuimlaag voor je cappuccino of latte macchiato.

Cappuccino gemaakt met verse melk

Voor het maken van een cappuccino met verse melk heb je een luxe koffieautomaat nodig, denk hierbij aan een Franke FoamMaster koffieautomaat. Met het ingebouwde schoonmaaksysteem zijn deze machines ideaal voor organisaties die willen genieten van een luxe kop koffie, cappuccino of andere koffievariatie, zonder het ongemak van het vele schoonmaken.
Cappuccino gemaakt met verse melk
Franke koffieautomaat

Welke koffieautomaat moet ik dan kiezen?

Wil je dus een cappuccino uit de koffieautomaat dan moet de automaat wel geschikt zijn. Kies dan voor een koffieautomaat die voorzien is van deze functie. Laat je adviseren door een koffie expert om er zeker van te zijn dat je de juiste koffieautomaat kiest die past bij je wensen.

fancybox loading gif