4 manieren om kerst op het werk te vieren

    24 december 2019
    3 minuten leestijd

Kerst, een heerlijke tijd van het jaar. De dagen rondom kerst nemen veel mensen vrije dagen op om thuis wat extra zaken te regelen, de kerstboom te kopen en te zetten, samen met partner en kinderen boodschappen doen, leuke kleding kopen voor kerst, op bezoek bij de ouders. Er zijn echter ook altijd bedrijven waar mensen juist rondom kerst geen vrije uren of dagen op kunnen nemen, denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen of zorginstellingen.

Vandaar wat wij vandaag vertellen hoe je ook op je werk, tijdens deze feestdagen, een beetje kan genieten van de kerstsfeer.
Kerstversiering met koffiebonen

1. Kerstversiering kan overal, ook bij de koffieautomaat

Wanneer je gewoon moet werken tijdens kerst is het natuurlijk wel leuk de kerstsfeer een beetje door te voeren. Een kerstboom, kerstballen, lichtjes en slingers mogen dan ook niet ontbreken op de werkvloer. Versier de koffieautomaat met kerstslinger en hang kerstkaarten in het zicht. Met een heerlijke kerstplaylist als achtergrond muziek kom je gegarandeerd in de kerstsfeer.

2. Deel wat lekker uit

Bij kerst hoort gezellig samen eten, maar als je aan het werk bent is een uitgebreid kerstdiner natuurlijk niet echt haalbaar. Om toch een beetje in de kerstsfeer te blijven is het een goed idee om kerstkransjes uit te delen bij de koffie, of zet een pot met koekjes naast de koffieautomaat. Zo kunnen jij en je collega’s genieten van een heerlijk kop koffie met een kerstkoekje.
zelfgemaakte kerst muffins
lekkere winterse koffievariatie met slagroom

3. Maak een echte winterse koffievariatie

Het hele jaar door drink je elke werkdag standaard een lekkere kop “zwarte” koffie. Maar de feestdagen zijn het perfecte moment voor het doorbreken van die sleur. Bij de meeste koffieautomaten op het werk zijn veel koffievariaties te krijgen, dus kies eens wat anders. Of nog beter maak je variatie zelf helemaal af. Kies bijvoorbeeld een lekkere chocolademelk of café mocca en voeg er zelfs een beetje slagroom aan toe.

4. Maak even tijd voor een goed gesprek

Kerst is normaal gesproken vaak de tijd dat je samen bent, tijd met elkaar doorbrengt en goede gesprekken voert. Als je aan het werk bent met kerst vergeet je dit wel eens, maar weet je hoe belangrijk het is om even tijd voor elkaar te maken? Pak dus even een kop koffie en neem even de tijd voor een goed gesprek met een collega.
koffie drinken met kerst
Fijne feestdagen met lekkere koffie
Of je nu aan het werk bent tijdens kerst of lekker thuis zit met vrienden of familie, koffie mag toch niet ontbreken? Wij hopen dat iedereen geniet van de feestdagen met heerlijke koffie.

Fijne kerstdagen!