1 okt is het Wereld Koffiedag, hoe vier je dat?

    25 september 2018
    2 minuten leestijd

Wereld Koffiedag of International Coffee day is de wereldwijde viering van de reis die de koffieboon aflegt van plantage tot je kopje! Dé manier om de mensen die dagelijks hard werken om je te voorzien van de beste kop koffie in het zonnetje te zetten.

In 2015 organiseerde de International Coffee Organization de eerste officiële Wereld Koffiedag met de lancering van een speciale website waar 70 koffie evenementen in 35 landen waren uitgelicht. Elke jaar groeit deze dag verder. Vooral in de landen waar de koffie wordt verbouwd en geoogst is dit een belangrijke dag. Omdat er natuurlijk veel economische waarde zit achter de koffiebonen.

logo international coffee day

Hoe vier je Wereld koffiedag?

Wij denken dat het tijd is om ook in Nederland Wereld Koffiedag te vieren. Want als je geniet van een lekker kopje koffie op het werk, dan mag dat best gevierd worden, toch? Hoe je dat het beste kan doen vertellen we je graag!

koffie met een taartje

1. deel iets lekkers uit

Vier Wereld Koffiedag niet alleen met een extra kopje koffie, maar doe dit ook met een gebakje of een koekje. Ben je een keukenprins of prinses, neem dan een zelfgebakken cake of taart mee, wedden dat je collega’s dit waarderen?

2. hang slingers op rond de koffieautomaat

Geen feestje is compleet zonder slingers. Versier voor Wereld Koffiedag de koffiemachine of koffiehoek op het werk met slingers of ballonnen. Zo maak er een feestje van om koffie op het werk te pakken en kan het hele bedrijf Wereld Koffiedag vieren!
hang slingers op rond de koffieautomaat
leer je koffie kennen

3. leer je koffie kennen

Geef eens een dag extra aandacht aan de koffie. Vertel je collega’s waar de koffie vandaan komt, aan welke duurzaamheidscriteria de koffie voldoet, wat de weg is die de koffie heeft afgelegd. Het verhaal achter koffie vertellen is een leuke manier om met je medewerkers Wereld Koffiedag te vieren.