Op de koffie bij SanoRice

    28 januari 2020
    2 minuten leestijd

Aan het eind van een donderdagmiddag ga ik op bezoek bij de grootste producent van rijst-, mais-, en meergranenwafels ter wereld. SanoRice in Veenendaal is net als Coffee Fresh een familiebedrijf met een rijke geschiedenis en een mooi verhaal. Ik ga op de koffie bij SanoRice en ontdek hoe deze rijstwafel producent niet zonder koffie kan.
Aan de lopende band worden er rijstwafels gemaakt

Aan de lopende band

Nog voordat ik bij SanoRice binnenstap, zie ik dat het productieproces in volle gang is. De fabriek heeft grote ramen waardoor je je ene na de andere rijstwafel van de band ziet glijden. Op kantoor word ik ontvangen door Gert. Gert is verantwoordelijk voor de technische inkoop en facilitaire zaken binnen SanoRice en werkt maar liefst al 29 jaar voor dit mooie bedrijf.

Miljoenen rijst-, mais-, en meergranenwafels

Onder het genot van een kopje koffie, begint Gert te vertellen: “SanoRice heeft een fabriek in België, Italië en in Nederland. Daar komt binnenkort een nieuwe fabriek bij, in Polen. Per dag rollen er miljoenen rijst-, mais-, en meergranenwafels van de lopende band. Deze worden verkocht in meer dan 40 landen ter wereld, dat maakt ons de grootste ter wereld. Dag en nacht gaat onze productie door, daarom is goede koffie ook zo belangrijk. Onze medewerkers kunnen niet zonder.
Koffie en maiswafels
Coffee Fresh op de beurs

Op de facilitairbeurs in Den Bosch in 2012 kwam Gert in aanraking met Coffee Fresh. SanoRice zat net in de fase van het zoeken naar een nieuwe koffieleverancier en zodoende stapte Gert de beursstand van de Coffee Fresh op. Sinds jaar en dag komt onze koffie expert Marcel ter Horst op de koffie bij Gert en hoewel Rakesh Panday deze klant heeft overgenomen, komt Marcel zo af en toe nog even binnen wandelen. “Gewoon om even een bakkie te doen”, zo vertelt Gert.

Winnaar van de smaaktest

Een paar jaar geleden aan het eind van het contract zijn wij weer rond gaan kijken naar nieuwe koffieleveranciers. Coffee Fresh is toen door alle medewerkers van SanoRice vergeleken met een concurrent. Het resultaat van de smaaktest op locatie was in het voordeel van Coffee Fresh. “Jullie koffie kwam gewoonweg beter uit de smaaktest. En met meer dan 200 medewerkers wil je gewoon lekkere koffie en goede service. Wij wisten dat de service bij jullie top is en de smaaktest toonde aan dat de smaak dat ook is. Dus staan er nu in totaal 7 koffieautomaten, zowel in het warehouse, de fabriek als op kantoor.
smaakproef op locatie
Koffie bestellen op de webshop

De koffievoorziening moet gewoon werken

Wat er ook gebeurt, de koffievoorziening moet gewoon werken. Je wilt ontzorgd worden als het gaat om de koffie en dat is bij jullie zo! Ik bestel trouwens altijd de producten online en dat gaat super. Zeker nu jullie ook leveren met bijvoorbeeld DHL, dan heb je het de volgende dag al binnen. Helemaal handig als ik een keer wat te laat bestel en het bijna op is.

Rijstwafels van het werk

Terwijl ik Gert de laatste ontwikkelingen vertel over de nieuwe webshop die in 2020 live gaat ronden wij ons gesprek af. Ik bedank Gert voor zijn tijd en krijg nog wat rijstwafels mee om te proeven. Rijstwafels van het werk, ik wist niet dat het bestond. Al blijft koffie van het werk toch wel mijn favoriet!
koffie en rijstwafels van het werk
SanoRice in Veenendaal

Over SanoRice

SanoRice in Veenendaal is een trots Nederlands familiebedrijf met een rijke geschiedenis en een mooie toekomst. Ze zijn uitgegroeid tot de grootste private label producent van rijst-, maïs- en meergranenwafels ter wereld. Vanuit de vestigingen in Veenendaal (Nederland), Zottegem (België) en Borgo Vercelli (Italië) leveren zij producten aan A-merken, retailers en distributeurs in meer dan 40 landen.