4 tips om je werkomgeving aantrekkelijk te maken voor jongeren

    29 mei 2018
    4 minuten leestijd

Het nieuwe werken is al lang niet meer nieuw. Voor de nieuwe generatie jonge en aankomende werknemers is het nieuwe werken eigenlijk gewoon vanzelfsprekend. Deze groep is altijd online en de grens tussen werk en privé is minder strak georganiseerd.

Bedrijven moeten hierin meebewegen als zij deze generatie willen aantrekken en vasthouden. Vooruitstrevende organisaties besteden veel aandacht aan de vormgeving en inrichting van hun kantoor en de werkomgeving. Wij geven je 4 tips hoe je de werkomgeving aantrekkelijk kan maken voor jongeren. Lees snel verder en ontdek hoe de koffievoorziening hier ook aan kan bijdragen.

1. Ga voor technologische innovaties

Volg de laatste trends op het gebied van technologie en media. En misschien nog wel belangrijker, speel hier op in. Zo zal in de toekomst technologie steeds meer geïntegreerd worden in het meubilair. Denk aan telefoons opladen via draadloze inductie of draadloos beheer van werkplekken. Voor de jongere generatie is dit de normaalste zaak van de wereld, dus probeer deze innovaties te verwerken in de werkomgeving.
technologische innovaties zijn niet weg te denken
Geef voldoende aandacht aan MVO

2. Geef voldoende aandacht aan MVO

De jongere generaties vinden duurzaamheid steeds belangrijker, zij kiezen steeds vaker voor duurzame producten en voor bedrijven die rekening houden met de wereld en de toekomst. Verwerk deze visie ook in je werkomgeving, door bijvoorbeeld duurzame elementen terug te laten komen in de inrichting van je kantoor. Laat zien dat duurzaamheid in de hele organisatie een speerpunt is, kies bijvoorbeeld voor een geheel duurzaam koffieconcept, met fairtrade koffie, thee, suiker en biologische melk. Maak gebruik van recyclebare bekers en kies een koffieleverancier die hierin mee denkt.

3. Bied extra faciliteiten

Om de overgang van de jongeren van een schoolomgeving naar een werkomgeving te vergemakkelijken, is het belangrijk ruimtes te creëren die een informele look en feel hebben. Maak een soort lounge-achtige ruimtes die als een extra werkplek kunnen worden gebruikt, maar ook als een ruimte voor overleg, concentratie of ontspanning. Biedt daarnaast faciliteiten aan die voor een naadloze integratie van werk en privé zorgen, door bijvoorbeeld flexibele werktijden, sportfaciliteiten of gezonde catering. Kijk naar de doelgroep die je wilt faciliteren en laat je inspireren door hun behoeftes.
Bied extra faciliteiten en flexibele ruimtes
koffie, koffie en meer koffie

4. koffie, koffie en meer koffie

Alleen koffie is tegenwoordig niet meer genoeg. De jongere generatie is in privé tijd of tijdens het studeren vaak te vinden in koffiebarretjes of andere horecagelegenheden. Deze plekken hebben vaak één ding gemeen, ze serveren heerlijke koffie en koffievariaties. Je wilt als organisatie natuurlijk niet achterblijven. Kies daarom voor een koffievoorziening die naast de normale koffie en espresso ook kan voorzien in de behoefte van de jongere generatie, zoals bijvoorbeeld een latte macchiato met een scheutje karamelsiroop.

Neem eens contact op en kom koffie proeven

Nieuwsgierig naar hoe koffie kan bijdragen aan een unieke ervaring voor jouw organisatie? Neem dan eens contact op met een van onze experts, zij vertellen je graag alles over je nieuwe koffievoorziening voor op het werk.
Bronnen:
1 Facto (2014). Arbeidsmarkt: 10 trends voor 2015. Facto: https://facto.nl/arbeidsmarkt-10-trends/
2 Pinto, K. (2017). 10 workspace features that millennials and gen Z want. ChargeSpot: https://www.chargespot.com/workspaces/millennialsgenzworkspace/
3 WerkTrends (2017). 9 experts en trendwatchers over de werkplek over 9 jaar. WerkTrends: https://www.werktrends.nl/10-experts-over-de-werkplek-over-10-jaar