7 terug naar kantoor tips

    30 juni 2020
    4 minuten leestijd

Massaal ging Nederland vanaf halverwege maart thuiswerken. Een hele omschakeling voor velen. Geen structuur in je dag, niet je fijne kantoortuin, geen gezellige collega’s om je heen en niet meer de lekkere koffie op het werk. Maar na drie maanden thuis gaan werknemers weer mondjesmaat de werkvloer op.

En dat is even wennen, want de nieuwe regels van de 1,5 meter samenleving moeten ook op het werk worden gehandhaafd. Wij helpen werkend Nederland graag een handje en hebben daarom speciaal voor jou een aantal tips op een rij gezet.

maak schema

1. Maak schema’s

Om drukte op het kantoor te voorkomen is het handig om een schema te maken voor je medewerkers. Zo weet iedereen wie er wanneer op kantoor mag komen en kunnen bedrijven voorkomen dat er te veel mensen te dicht op elkaar zitten.

2. Help elkaar op weg

Je zou denken dat iedereen ondertussen wel gewend is aan de situatie. En hoewel dat waarschijnlijk ook zo is, merk je langzaam dat mensen wat soepeler worden met betrekking tot de regels. Het is daarom niet verkeerd geheugensteuntjes te geven. Bijvoorbeeld in de vorm van posters in de kantine of op het prikbord in de gang.

Wij helpen je alvast op weg met een A4-poster die je kan ophangen bij de koffieautomaten. Zo wordt iedereen die koffie pakt weer even herinnert aan de geldende RIVM-regels.
Poster met hygiëne instructies
maak extra schoon

3. Maak extra schoon

Deze tip lijkt misschien wat overbodig, maar het is natuurlijk erg belangrijk dat er extra wordt schoongemaakt op kantoor. Naast de grondige schoonmaak van de toiletten is het ook belangrijk om te zorgen voor extra hygiëne in de kantine en op het kantoor. Natuurlijk kunnen ook medewerkers hieraan bijdragen door regelmatig hun handen te wassen en gebruik te maken van handalcohol.

4. Koffie halen

Een plek waar afstand houden toch wel lastig zal zijn is bij de koffieautomaat. Dit is een plek waar mensen elkaar vaak even treffen en bijkletsen. Daarnaast staat de koffieautomaat vaak op plekken waar veel mensen komen. Wij adviseren alleen voor jezelf koffie te halen en samenkomst bij de koffieautomaat te vermijden.
Koffie halen bij de koffieautomaat
cappuccino speciaal uit de koffieautomaat

5. Kies eens een andere koffievariatie

Naast alle belangrijke tips voor het extra schoonmaken en afstand houden geven wij je de tip om eens wat anders te drinken dan gewoon koffie. De meeste thuiswerkers hebben thuis gewoon “zwarte koffie”, maar er worden niet vaak lekkere variaties gedronken. Onze tip is dan ook om gewoon weer eens te genieten van een latte macchiato of Wiener melange. Hou je meer van zoet dan is een café mocca of koffie choc iets voor jou!

6. Blijf gehydrateerd

Nu je alléén voor jezelf koffie of thee moet halen, is er een kans dat je vergeet af en toe wat te drinken te pakken. Toch is het belangrijk dat je regelmatig wat drinkt. Zeker als de temperaturen flink stijgen en bij werk met fysieke inspanning is het erg belangrijk om je vochtbalans op peil te houden. Drinken is belangrijk voor een goede vochthuishouding en mentale focus.

Blijf gehydrateerd met koffie thee of water
blijf bewegen, loop een rondje tijdens de lunch

7. Blijf in beweging

Veel werknemers zitten hele werkdagen op kantoor en brengen soms wel 8 uur door achter hun pc. Het vele zitten kan leiden tot gezondheidsklachten, die voorkomen kunnen worden door simpelweg meer te bewegen. Het halen van koffie bij de koffieautomaat is dan ook welkome afwisseling. Maak hier gebruik van en loop eens wat vaker naar de koffieautomaat. Je kan natuurlijk ook een lunchwandeling doen of staan terwijl je belt. Allemaal manieren om in beweging te blijven.

Geniet van de koffie op het werk!

Wij wensen iedereen veel werkplezier en natuurlijk een goede gezondheid! Geniet van de koffie op het werk, maar houd je aan de 1,5 meter afstand!