Waarom drinken nog veel mensen slechte koffie op het werk?

30 oktober 2018

Eén van de grootste ergernissen van werknemers is toch wel slechte koffie die uit de koffieautomaat op het werk komt. Er wordt nog steeds veel geklaagd over slechte koffie op het werk en wij kunnen daar verandering in brengen!
koffie van vroeger is niet meer

Vroeger is niet meer

Want koffie op het werk is echt niet meer zoals het vroeger was. Door de jaren heen hebben er veel verandering in de wereld van de koffie plaatsgevonden. Niet alleen de kwaliteit van de koffiebonen is enorm toegenomen, ook de keuze in melanges is explosief gestegen. Daarnaast is er meer keuze als het gaat om zetsystemen, zo heeft bijvoorbeeld de espressobonen koffiemachine zijn intrede gedaan op de zakelijke markt.

Evenaar de barista

Met de komst van betaalbare koffiemachines voor espressobonen is het voor bedrijven mogelijk om werknemers te voorzien van een premium koffie ervaring. Geen slap bakkie meer maar een kop koffie die niet onderdoet voor een kop koffie in de horeca. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden voor koffieautomaten met verse melk, hierdoor evenaar je de koffie die door barista's in koffiebars geserveerd worden.

Evenaar de barista

De eerste indruk

Koffie is vaak één van de eerste dingen die indruk maakt op klanten en contacten. Het is als een visitekaartje voor je bedrijf. Een goede bespreking, onderhandeling of ontmoeting begint met een goede kop koffie. Een goede indruk maak je niet met een slechte bak koffie. Als je als bedrijf kiest voor een koffieautomaat die je klanten, medewerkers en contacten een lekkere kop koffie kan bieden, straal je als bedrijf professionaliteit uit.

Geld besparen

Vaak lijkt geld een belangrijke factor als het gaat om de koffievoorziening. Inkopers moeten bezuinigen en kiezen dan al snel voor een goedkopere oplossing voor ons dagelijkse kopje zwart goud. Dit resulteert vaak in een matig kopje koffie, waar medewerkers niet warm voor lopen. Helemaal niet nodig vinden wij, want er zijn veel mogelijkheden om geld te besparen en nog steeds goede koffie te serveren.

geld besparen op de koffie
koffieautomaat met kopje

10 tips voor slim inkopen

Lees daarom ons blog bericht waarin wij vertellen hoe je als inkoper je mensen de beste kop koffie aan kan bieden en tegelijkertijd toch kosten kan besparen.

Neem eens vrijblijvend contact op

Wil jij ook betere koffie tegen een betere prijs? Neem dan eens contact op. Wij helpen je graag met het zoeken naar de juiste koffievoorziening voor je bedrijf.