Wat is het favoriete koekje voor bij de koffie volgens Nederlanders?

    03 november 2020
    3 minuten leestijd

Een simpele vraag maar toch niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Want smaken verschillen natuurlijk. Laten wij eens kijken naar een paar bekende Nederlandse koekjes.

Stroopwafel

Al sinds de negentiende eeuw één van de meest bekende koeken uit Nederland. Met een heerlijke stroopwafel maak je je klanten, bezoekers en werknemers zeker weten blij. Want wie houdt er nou niet van deze ambachtelijke Hollandse koeken?

Tip: Een stroopwafeltje past erg goed bij (zwarte) koffie.
Stroopwafeltjes voor bij de koffie!
koffiekoekje past erg goed bij cappuccino

Koffiekoekje

Een echte klassieker onder de koekjes, het koffiekoekje. Met heerlijke kruiden een perfect koekje voor bij elke warme drank uit de koffieautomaat. Laat je werknemers of klanten genieten van een heerlijk vers kopje koffie, cappuccino of thee en natuurlijk de unieke smaak van een koffiekoekje.

Tip: Een koffiekoekje past erg goed bij cappuccino.

Soft Nougat

Maak van een gewoon kopje koffie en thee een échte verwennerij met Lonka Soft Nougat. Deze bijzondere verwennerij komt oorspronkelijk uit het zuiden van Frankrijk. Nougat smelt niet naast een warm kopje, waardoor het een ideale verrassing is voor bij een kopje koffie. Lonka Soft Nougat heeft een lekkere smaakcombinatie van pinda’s en gekonfijt fruit. Doordat de blokjes per stuk verpakt zijn is het hygiënisch en makkelijk uit te delen.

Tip: Een blokje nougat past goed bij een sterke espresso.
Nougatblokjes
Cafe noir erg goed bij (zwarte) koffie

Cafe noir

Dit is een heerlijk koekje met koffiesmaak. Dit krokante koekje heeft een laagje koffieglazuur en daardoor de bekende smaak. De naam herleidt zich aan de smaak, cafe noir oftewel zwarte koffie. Dit koekje is daarom ook erg geliefd bij bijna elke koffieliefhebber.

Tip: Door de unieke smaak past Cafe noir erg goed bij (zwarte) koffie.

Chocolade

Koffie en chocolade is voor veel mensen een perfecte combinatie. Hoewel een chocolaatje dat op een schoteltje naast een warm kopje koffie misschien niet de beste keuze is, in verband met smeltgevaar, vullen deze twee smaken elkaar goed aan. Of je kiest voor Tiny Tony’s, 100% fairtrade chocolaatjes van Tony Chocolonely of voor chocoladebonbons van Baroni Hazelnoot bonbons met een heerlijke hazelnootvulling. Wat je ook kiest, met chocolade zit je altijd goed.

Tip: Chocolade past perfect bij een kop koffie, maar zeker ook bij iedere andere koffievariatie.

Chocolade past perfect bij een kop koffie, maar zeker ook bij koffievariatie
Kopje espresso met een Coffee Fresh chocolate chip cookie

Coffee Fresh koekjesmix

Kan je niet kiezen? Dan is de Coffee Fresh koekjesmix ideaal. Voor iedereen zit er een koekje bij, van chocolade en stroopwafeltjes tot chocolate chip cookies. Met 7 soorten zit er altijd wel een lekker koekje voor bij de koffie tussen.

Tip: Lastig kiezen? Neem je ze toch allemaal!