4 factoren om de medewerkers tevredenheid te verhogen

    20 juli 2022
    2 minuten leestijd

Er wordt vaak onderzoek gedaan naar de relatie tussen medewerkers tevredenheid en bedrijfsresultaten. Daaruit blijkt steeds weer dat hoe hoger de betrokkenheid van je werknemers is, hoe meer ze bijdragen aan het succes van je organisatie.

Wij vertellen je graag 4 factoren die invloed kunnen hebben op de tevredenheid van je medewerkers.

1. trots

Uit onderzoek van Effectory blijkt dat de productiviteit en tevredenheid van medewerkers staat of valt bij hun organisatietrots. Mensen praten graag met hun vrienden en familie over hun werk. Wanneer iemand trots is op het werk wat hij doet en trots is op de organisatie waar hij werkt, zal hij dit ook uitspreken naar anderen.
Man achter laptop

2. complimenten

Een compliment of een klein gebaar; het zijn uiterst effectieve manieren om tevredenheid, betrokkenheid en motivatie bij werknemers te creëren. Vergeet ook niet om successen samen met je medewerkers te vieren. En dat hoef je niet groots aan te pakken. Even stilstaan bij een gezamenlijk succes en het geven van een schouderklopje is voldoende.

3. meer plezier

Een prettige werksfeer kan een grote invloed hebben op de tevredenheid van je werknemers. Moedig je medewerkers aan als het gaat om humor en plezier op de werkvloer. Het creëren van een leuke en open sfeer kan op vele manieren. Een spelcomputer, dartbord of voetbaltafel zijn mogelijkheden om interactie tussen medewerkers te vergroten. De interactie kan maar zo eens tot een nieuw idee leiden.
op kantoor aan het werk

4. goede koffie op het werk

In een reguliere werkweek bezoekt maar liefst 54 procent van de werknemers de koffieautomaat nog voordat men zich überhaupt op zijn werkplek heeft geïnstalleerd. Een goede kop koffie wordt gezien als één van de belangrijkste voorwaarden om gemotiveerd en geïnspireerd te zijn tijdens de werkdag. Het draagt dus bij aan de medewerkerstevredenheid.
lachen met kopje koffie
Sterker nog, goede koffie op het werk motiveert, inspireert en rendeert op meerdere niveaus:
  • Werkgevers tonen met goede koffie aan medewerkers dat ze hen waarderen.
  • Kwaliteitskoffie zorgt voor een hogere productiviteit bij medewerkers.
  • Koffie brengt mensen samen en verbetert de sfeer op de werkvloer.
  • Er wordt efficiënter gewerkt door overlegmomenten bij de koffieautomaat.