4 kantoor trends voor 2022

    14 juni 2022
    4 minuten leestijd

Wij zijn al weer op de helft van 2022. Het jaar vliegt voorbij en daarom kijken wij graag vooruit. Welke ontwikkelingen zien wij en hoe sluit de koffievoorziening hier op aan?

1. Multifunctionaliteit en comfort

Een kantoor is al lang niet meer alleen een werkplek, door de jaren heen heeft het steeds meer functionaliteiten gekregen. Bij sommige bedrijven zijn er speciale ruimtes om te vergaderen, waarbij medewerkers worden geprikkeld om bijvoorbeeld uit hun comfortzone te stappen. Een inspirerende ruimte waarbij samenwerkingen out of the box denken wordt gestimuleerd.

Ook de werkplek zelf krijgt andere vormen, er wordt meer aandacht besteed aan bijvoorbeeld een goede akoestiek. Dit kan zorgen voor een prettig en comfortabel klimaat om te verblijven en geeft rust voor medewerkers en bezoekers.

Hoe sluit de koffievoorziening hierbij aan?

Een koffievoorziening op het werk heeft tegenwoordig ook meer functionaliteiten gekregen. Naast gewoon koffie kan je vaak veel verschillende variaties tappen. Wat denk je van een lekkere latte macchiato of een heerlijke café latte?

Maar een mooie koffieautomaat is ook een visitekaartje voor de organisatie. Daarnaast biedt multimedia op het scherm een mogelijkheid tot reclame of branding.

Variatie mogelijkheden uit je koffiemachine

2. Duurzaamheid is onverminderd belangrijk

Wij zeggen het al heel lang, maar sinds een paar jaar hoor en lees je er steeds meer over: duurzaamheid is belangrijk! Je ziet dat steeds meer mensen en bedrijven gebruik maken van duurzamere materialen en het circulair inkopen, waarbij er zoveel mogelijk wordt gelet op hergebruik van onderdelen en grondstoffen waarbij kwaliteitsverlies wordt vermeden.
CF label koffie

Hoe sluit de koffievoorziening hierbij aan?

Wij werken al jaren aan een duurzaam bedrijf. 100% van onze CF label koffie heeft een duurzaamheidskeurmerk. Als je dus kiest voor Coffee Fresh koffie kies je altijd voor duurzame koffie. Dit is een makkelijke manier om in te haken op de duurzaamheidstrend. Daarnaast hebben wij duurzame koffieautomaten, met energiebesparingssystemen en onderdelen gemaakt van gerecycled plastic. 

3. Dynamisch werken

Aandacht voor de gezondheid van medewerkers wordt een must. Digitalisering en automatisering zijn er de oorzaak van dat beroepen met een lichamelijk inactief karakter zijn toegenomen. Volgens deskundigen is zitten het nieuwe roken en moeten bedrijven aan de slag met vitaliteitsmanagement.

Werkgevers zijn steeds meer bezig met de gezondheid van hun medewerkers en hier haken ontwerpers en kantoorinrichters op in. Sta-zit bureaus zijn bij sommige bedrijven al bijna niet meer weg te denken, maar op de beurs zagen wij toch ook innovatieve oplossingen om mensen aan het bewegen te krijgen. Wat dacht je van een bureaufiets, een balansbord, een zitbal of zelfs een trampoline? Een interessante ontwikkeling, maar of het allemaal even succesvol gaat zijn is nog de vraag.

Hoe sluit de koffievoorziening hierbij aan?

Als je de hele dag achter je bureau zit is het halen van koffie bij de koffieautomaat een welkome afwisseling. Het dwingt ons om op te staan en weg te lopen van ons bureau even te bewegen en vervolgens met een lekkere kop koffie en een frisse blik weer aan de slag te gaan. Een makkelijk stap als het gaat om verbeteren van vitaliteit: loop iets vaker naar de koffieautomaat!

collegas staan bij koffieautomaat te praten

4. Integratie van technologie

Op veel vlakken ontwikkelt de technologie in een rap tempo. Toch wordt technologie nog maar minimaal geïntegreerd in de werkplek. Langzaam komt hier verandering in, in de toekomst zullen wij gaan zien dat er in een bureau bijvoorbeeld standaard een draadloos oplaadstation voor een smartphone of tablet verwerkt is.

Langzaam gaat het toe naar Smart Workspace, een werkomgeving die aan de hand van real-time data over het gebruik, kan zorgen voor kostenreductie of kwaliteitsverbetering.

bedieningsgemak doormiddel van touchscreen kleurenschermen

Hoe sluit de koffievoorziening hierbij aan?

Wij zijn gewend aan het feit dat je met een telefoon, tablet of laptop 24/7 iedereen kan bereiken en alles kan bestellen en kopen. Wij verwachten dat communicatie met de koffieautomaat in de toekomst een grotere rol gaat spelen.

Hoewel dit nog niet zo ver is, zien wij wel dat koffieautomaten geavanceerder worden er vooral het bedieningsgemak, door middel van full-colour touchscreens, steeds vaker wordt vergroot. Dit is natuurlijk helemaal in lijn met de bediening van telefoons, tablets en laptops die wij gewend zijn.

Coffee Fresh en trends

Wij als koffieleverancier, maar zeker ook als koffieliefhebber houden trends natuurlijk in de gaten en spelen hierop in waar nodig. Zo hebben wij eind vorig jaar de belangrijkste koffie trends voor 2022 online gezet. Welke trends 'echt' door zullen breken in 2022 weten wij wellicht pas aan het einde van het nieuwe jaar. Toch zijn wij nu alvast benieuwd welke trends jij het liefst een succes ziet worden in 2022 of daarna. 

fancybox loading gif