5 fabels over thee die wij graag de wereld uit helpen

    14 november 2023
    2 minuten leestijd

Thee bladeren in de hand van een theeplukker

Fabel 1: groene en zwarte thee komen van verschillende planten

Zowel groene als zwarte thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant, Camellia sinesis. Het verschil tussen zwarte en groene thee is het verwerkingsproces waarin de theebladeren wel of niet gefermenteerd worden.

Fabel 2: zwarte thee bevat meer cafeïne dan groene thee

Vaak wordt gedacht dat zwarte thee meer cafeïne bevat van groene thee. Maar dat is niet waar. Thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant, Camellia sinesis, en deze bladeren bevatten cafeïne.
Zwarte thee in een thee ei
inschenken van thee

Fabel 3: het drinken van groene thee stimuleert vetverbranding

Er zijn veel artikelen op internet te vinden die beweren dat groene thee goed is voor de vetverbranding. De wetenschap is het hier niet mee eens, het is namelijk niet te bewijzen dat groene thee daadwerkelijk voor een snellere vetverbranding of metabolisme zorgt.

Fabel 4: kruidenthee is ook thee

Hoewel het in de volksmond thee wordt genoemd, is kruidenthee niet echt thee. In kruidenthee zitten geen theebladeren en mag daarom officieel geen thee genoemd worden, het is een kruidenaftreksel. Het grote voordeel van kruidenthee is het feit dat het geen cafeïne bevat.
kruiden thee met citroen
zwarte thee in een glas

Fabel 5: zwarte thee is ongezonder dan groene thee

Veel mensen denken dat het drinken van groene thee gezonder is dan het drinken van zwarte thee. Maar dat klopt niet, de theebladeren komen van dezelfde plant. De kleur van de thee verschilt doordat de bladeren van zwarte thee zijn gefermenteerd en de bladeren van groene thee niet. Dit heeft invloed op de smaak van thee, maar nauwelijks op de gezondheidseffecten.

Zoveel keuze is thee

De keuze in thee is enorm, maar zowel in de horeca als op de werkvloer zijn er een aantal favorieten te noemen. Kies je voor een thee assortiment met deze favorieten, dan zit je nooit verkeerd. De favorieten of must-have thee soorten zijn English blend, earl grey, groene thee puur, groene thee citroen, rooibos en bosvruchten. Natuurlijk zijn er ook veel bijzondere smaken verkrijgbaar, ken je bijvoorbeeld citroen gember infusion, witte thee cranberry, Marokkaanse mint of kamille thee al?
Tea of life, een heerlijke fairtrade biologische thee
fancybox loading gif