Ontdek waarom koffie drinken een must is: 5 overtuigende redenen

    07 november 2023
    3 minuten leestijd

Het is weer eens tijd voor een mooi lijstje, dit keer geven wij je 5 redenen om koffie te drinken. Leuke feitjes om te delen met je collega’s bij de koffieautomaat.
Koffie kan je een blij gevoel geven

1. Koffie kan je een blij gevoel geven

Uit onderzoek blijkt dat mensen die koffie drinken minder kans hebben op een depressie. Niet door de cafeïne die in de koffie zit, maar door de antioxidanten. De geur van koffie schijnt je daarnaast minder gestrest te maken, tenminste als het om stress door slaaptekort gaat. De koffiearoma’s hebben invloed op hoe de stress wordt ervaren.

2. Koffie is goed voor je sportprestaties

De cafeïne in je koffie zou de aanmaak van adrenaline stimuleren waardoor de energieaanmaak wordt verhoogd. Het verbetert daarbij ook de bloedstroom van het hart naar de spieren. Daardoor zou je langer actief kunnen zijn omdat je minder vermoeid bent. Hierdoor kun je door inname van koffie je sportprestaties verbeteren.

Koffie is goed voor je sportprestaties
Koffie maakt je intelligenter

3. Koffie maakt je intelligenter

Koffie helpt je niet alleen wakker te worden, het maakt je ook scherper. Uit onderzoek blijkt dat koffie je hersenen in staat stelt om op een efficiëntere en slimmere manier te werken. Wanneer je slaaptekort hebt en je cafeïne binnen krijgt, dan is vrijwel alles wat je kan meten en associëren met intelligentie verbeterd. Denk hierbij aan complexe functies zoals reactietijd, waakzaamheid, aandacht en logisch redeneren.

4. Koffie is net zo hydraterend als water

Lange tijd werd gedacht dat koffie vochtafdrijvend is. Maar uit onderzoek is gebleken dat dit niet het geval is. Het stimuleert wel de nieren waardoor vocht sneller het lichaam verlaat, maar je verliest niet meer vocht door het drinken van koffie. Je mag je kopjes koffie dus gewoon meerekenen voor je totale hoeveelheid vocht per dag om je vochtbalans op peil te houden.

Koffie is net zo hydraterend als water
Koffie kan je helpen bij vetverbranding

5. Koffie kan je helpen bij vetverbranding

Cafeïne is een stofje in je koffie dat vetverbranding kan stimuleren. Het heeft een verhogend effect op de stofwisseling. Een snellere stofwisseling kan helpen bij het verliezen van gewicht.

fancybox loading gif