5 tips voor het verhogen van de hydratatie van je medewerkers in de zomermaanden

    13 juli 2021
    3 minuten leestijd

Zoals veel mensen weten is het belangrijk om voldoende water te drinken. Water is een van de eerste levensbehoeften en goed voor allerlei lichaamsprocessen, zoals de ademhaling, warmteregulatie, bloeddruk en stoelgang. Waarom moet je als werkgever water drinken stimuleren en hoe kan je er voor zorgen dat je medewerkers genoeg drinken op een werkdag?

Waarom is hydratatie belangrijk?

Uit onderzoek van de Universiteit van Connecticut bleek dat een uitdrogingsniveau van 1-2%, een vermindering van de cognitieve functie veroorzaakt. Wanneer je gehydrateerd bent, ben je alerter en meer gefocust. Voldoende hydratatie kan dus zorgen voor een productievere werknemer.

5 tips voor het verhogen van de hydratatie

In de zomermaanden gaan de temperaturen soms flink omhoog. Genoeg water drinken is dan ook belangrijk, maar wordt soms wel eens vergeten. Daarom hebben wij een aantal goede tips om werknemers gehydrateerd te houden.

1. Maak koud water beschikbaar

Maak als werkgever koud water beschikbaar door te kiezen voor een koffieautomaat met geïntegreerd koud water. Of voor het kiezen van een waterautomaat naast de huidige koffievoorziening. Door koud water overal beschikbaar te maken zullen je medewerkers je dankbaar zijn. Met warm weer wordt er liever gekozen voor koud water dan voor koffie.

2. Maak je medewerkers bewust

Bewustzijn creëren kan een verschil maken. Vertel daarom je medewerkers over de positieve effecten van voldoende water drinken. Maak je medewerkers bewust hoe gemakkelijk zij aan een beker koud water kunnen komen.

3. Koffie of thee tellen mee

Koffie en thee zonder suiker en melk bevatten geen calorieën en mag je gewoon optellen bij je dagelijkse vochtinname. Dat koffie en thee vocht zouden onttrekken aan je lichaam is namelijk een fabeltje. Cafeïne zorgt er wel voor dat je eerder naar de wc moet, maar je gaat er niet meer van plassen.

4. Herinner elkaar

Werknemers kunnen elkaar onderling helpen door elkaar te herinneren aan het feit dat ze moeten drinken. Want veel mensen halen hun dagelijkse waterbehoefte niet omdat zij het simpelweg vergeten. Ook zijn er verschillende apps op de markt die kunnen helpen, in deze apps kan je bijhouden hoeveel je hebt gedronken en krijg je een herinnering als je achterloopt.

5. Geef meer smaak

Als de smaak van water te saai is, is er een gemakkelijke oplossing. Kies voor een smaakje. Zet bij de waterautomaat één of meerdere flessen siroop. Je medewerkers kunnen dan kiezen of zij gewoon water willen drinken of toch liever een smaakje. Wij hebben verschillende siropen in ons assortiment, er is dus altijd een smaak die past. Of maak gebruik van verse munt, komkommer of citroen, super simpel en heerlijk fris. 

Kies een watervoorziening

Water is dus goed voor ons lichaam! En zeker belangrijk tijdens de warme zomermaanden! Bij Coffee Fresh kan je daarom naast een koffievoorziening, ook een passende watervoorziening kiezen. Wij geven je graag advies.