De beste oplossing om gezeur over koffie weg te nemen

    09 juli 2019
    2 minuten leestijd

Bij sommige bedrijven is het dagelijkse kost, collega’s die zeuren over koffie. De koffie is te sterk, het koffie zetten duurt te lang, de koffieautomaat is leeg, moet schoongemaakt worden of is kapot. Wij begrijpen dat al deze punten invloed hebben op het humeur van je collega’s. En dat je als inkoper of facilitair manager hier op wordt aangekeken of wellicht zelfs wordt aangesproken.
Mensen bij de koffieautomaat
Je wilt je medewerkers toch een goede kop koffie geven en zelf ook genieten van een lekker bakkie op het werk. Wij vertellen je hoe je het beste het gezeur om de koffie kan aanpakken. En hoe je van koffie op het werk weer een feestje maakt.

De oplossing

De oplossing is simpel, kies een goede koffieautomaat en ga voor een goede kwaliteit koffie. Het klinkt misschien makkelijk, maar in praktijk horen wij vaak dat het lastig is voor een inkoper om de juiste beslissing te nemen. Het is dan ook niet gek om hulp te vragen aan een aantal collega’s. Stel een soort koffie beslissingsteam samen zodat je de keuze niet alleen hoeft te nemen.

Coffee Fresh koffie van kwaliteit
Koffie beslissingsteam

Koffie beslissingsteam

Nog nooit gehoord van een koffie beslissingsteam? Dat kan kloppen want deze term hebben wij gegeven aan een DMU omtrent koffie. Een koffie beslissingsteam kan bestaan uit verschillende mensen met verschillende functies binnen je organisatie. Het team hoeft niet per se een keuze te maken over geld, maar eerder over de smaak van de koffie en het gemak van de koffieautomaat.

Smaaktesten

Wij raden bedrijven vaak aan om een smaaktest te doen, niet op locatie maar juist bij ons in de showroom. De smaaktest bij ons geeft je namelijk alle ruimte om rustig verschillende smaken koffie te proberen en koffieautomaten te ontdekken. Onze koffie experts vertellen je graag over koffie, automaten en natuurlijk over Coffee Fresh.

Koffie proeven in de showroom van Coffee Fresh
koffiebonen in de hand

Smaakproef op locatie

Wil je toch graag de mening van al je medewerkers weten? Dan is het mogelijk om een smaakproef op locatie te laten plaatsvinden. Dit verzorgen wij graag, maar wij adviseren daarbij wel dat er maar één smaak koffie en koffieautomaat worden getest. Want uit ervaring weten wij dat mensen het lastig vinden om verschillende koffie smaken met elkaar te vergelijken. Als je veel soorten met elkaar laat vergelijken krijg je vaak een vertekende uitslag. 

Nieuwsgierig?

Onze accountmanagers kunnen je precies uitleggen hoe je de juiste keuze voor een koffiemachine kan maken. Zij vertellen je ook graag de voordelen van een smaaktest. Laat je verrassen door de mogelijkheden.
De handen gaan op elkaar