Wat betekent ons Close Future label?

    09 juni 2020
    3 minuten leestijd

Wij hebben het vaak over Close Future, ons duurzaamheidsbeleid en onze visie op een duurzame toekomst. Close Future is ons verhaal omtrent duurzaamheid. Het is een verhaal om voor zowel onze medewerkers als klanten duurzaamheid en MVO tastbaar maken.

Het logo van Close Future zie je ook terug op onze producten. Maar wat betekent het Close Future logo? En hoe wordt het gebruikt? Wij leggen je dit graag uit.
Close Future logo

Wat betekent het Close Future logo op een product?

Close Future is ons verhaal omtrent duurzaamheid, maar het is voor ons ook een label op onze producten. Dit label geeft aan dat een product een duurzame keuze is. Op deze manier kan je dus gemakkelijk duurzame producten kiezen voor je facilitaire pakket.

Waarom gebruiken wij het Close Future logo als duurzaamheidslabel?

Keurmerken hebben een belangrijke functie voor consumenten, stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) niet voor niets. Maar door de wildgroei ervan, werken ze in de praktijk averechts. En dat merken wij ook, onze klanten hebben steeds vaker vragen over keurmerken op onze producten en vinden het lastig om duurzame keuzes te maken.
Elk keurmerk heeft eigen werkwijze en criteria. Wij willen aan onze klanten aangeven dat producten met keurmerken in ons assortiment duurzaam zijn ongeacht welk keurmerk het is. Daardoor is het gemakkelijk om als inkoper te kiezen voor een volledig duurzaam pakket. Je maakt daarmee een eerste stap richting een duurzame toekomst.
Bekers met Close Future label

Op welke producten vind je het Close Future label terug?

Wij hebben op verschillende producten ons eigen label al aangebracht. Zo zie je bijvoorbeeld het Close Future logo op onze kartonnen bekers en op een deel van ons Clean Fever assortiment staan. Wij zijn van plan om de aankomende tijd meer producten te voorzien van ons label, zodat het nog gemakkelijker wordt om een duurzame keuze te maken.

Wat is Close Future bekerrecycling?

Onze kartonnen koffiebekers zijn voorzien van ons label omdat de bekers eenvoudig te recyclen zijn tot hygiënepapier. Je kan als bedrijf zelf deze recycling regelen met je afvalverwerker. Maar wil je het nog makkelijker? Kies dan voor onze Close Future beker recycling, dit is een totaal pakket waarin het ophalen en recyclen al zit verwerkt, het enige wat jouw organisatie nog hoeft te doen is de bekers te verzamelen in de speciale bekerafvalbak.
Close Future bekerrecycling op het werk
Fairtrade keurmerk

Wat is het meest duurzaam?

Wij maken echter geen onderscheid in het meest duurzame product en het minst duurzame product. Als je als bedrijf wil gaan voor het meest duurzame assortiment aan producten dan is het belangrijk om goed te kijken naar de keurmerken op het product. Elk keurmerk heeft een eigen doel en eigen gestelde eisen. Zo heeft Fairtrade de eis dat 100% van de inhoud van een koffiemelange van gecertificeerde plantages moet komen. Terwijl bij Rainforest Alliance minimaal 90% van gecertificeerde plantages moet komen.

Hoe kies je duurzame producten in de webshop?

Voor onze klanten zijn wij bezig met het ontwikkelen een mogelijkheid om eenvoudig te kiezen voor een duurzaam assortiment. Wij werken hard aan het ontwikkelen van een nieuwe webshop met de mogelijkheid om te filteren op duurzame producten. Dit filter is, samen met vele anderen, één van de nieuwe functionaliteiten van onze webshop. Hou onze mailingen in de gaten voor meer informatie over de nieuwe webshop.
Webshop Coffee Fresh
Vrijblijvend telefonisch contact met Coffee Fresh

Hoe kies je een compleet duurzaam pakket?

Het blijkt voor inkopers en facilitair managers of medewerkers vaak lastig om een goede keuze te maken als het gaat om duurzame producten. Wij helpen daar graag bij door je tijdens een persoonlijk gesprek alles hierover te vertellen. Wij vinden dat je alleen door duidelijke informatie een gedegen duurzame keuze kan maken. Neem daarom vrijblijvend contact op en vraag ons alles over duurzaamheid.
fancybox loading gif