De 10 meest gelezen blog en nieuws items van 2022

    13 december 2022
    3 minuten leestijd

Het jaar is voorbij gevlogen, 2022 zit er al weer bijna op. Dus vinden wij het de hoogste tijd om 2022 eens door te nemen. In december worden wij overladen met lijstjes en daar past dit lijstje perfect bij. Wij blikken terug op het jaar 2022 met de 10 meest gelezen berichten op onze website.

Ontdek hier welke 10 blog en nieuws berichten populair waren in 2022!
Thuis barista met een heerlijke kop cappuccino in de hand

1. Tips voor beginnende barista’s

Een barista is een koffiespecialist die bijvoorbeeld een verfijnd kopje koffie, espresso of cappuccino maakt in een koffiebar. Nu door de COVID-19 pandemie veel mensen thuis werken zien wij dat zij graag een goed kopje koffie willen leren zetten. Met de tips voor het maken van latte art op je cappuccino maak je je thuiswerkdag tot een succes.

2. 13 koffievariaties met melk op een rij

Onze koffiemachines maken veel verschillende koffievariaties met melk en iedereen heeft zo zijn of haar favoriet. Maar welke koffievariaties zijn er eigenlijk? En wat zijn de verschillen? Wij hebben 13 koffievariaties met melk op een rij gezet. Van de welbekende cappuccino, latte macciato en en de café au lait tot de onbekendere flat white en de cortado.
Heerlijke cappuccino met latte art maken
Koffie over je toetsenbord gooien

3. Koffie over je toetsenbord, wat nu?

Het overkomt iedereen wel eens. Je bent druk aan het werk en wil even snel een slok koffie of thee nemen, maar je laat per ongeluk je kopje vallen over je hele toetsenbord. Wat nu? De kans is groot dat je toetsenbord nog te redden is. Het hangt er vooral van af hoeveel je hebt gemorst, wat je hebt gemorst en hoe snel je reageert.

4. 10 weetjes over decafé koffie

Wij schrijven regelmatig over koffie en cafeïne, maar eigenlijk nooit over decafé koffie. In de volksmond ook wel cafeïnevrije koffie genoemd. Daarom vertellen wij je 10 weetjes over decafé koffie, waaronder de reden waarom cafeïnevrije koffie eigenlijk een verkeerde benaming is.
Koffie zetten met een piston machine
5 vragen aan HRM

5. verschil tussen cacao en chocolademelk

Wat is lekkerder dan met een kopje chocolademelk uit de koffieautomaat opwarmen? Veel van onze koffieautomaten bieden je de mogelijkheid om cacao, chocolade of chocolademelk te kiezen. Maar wat is het verschil? Deze vraag krijgen wij regelmatig van onze klanten en vandaar dat wij hierover een blog hebben geschreven.

6. Wat is het verschil tussen cappuccino en latte macchiato?

Wat is het verschil tussen cappuccino en latte macchiato? Dat is een vraag die wij vaak beantwoorden. Hoewel beide dranken espresso en melk bevatten is er wel degelijk een groot verschil.
een heerlijke latte macciato op een tafel
koffie zetten met een rode moka pot

7. Op welke manieren kan je koffie zetten?

De wereld van koffie is enorm. Er gaat geen jaar voorbij of je hoort wel iets nieuws over koffie. Trends komen en gaan, nieuwe smaken worden ontdekt en er komen zelfs nieuwe zetmethoden bij. Wij vertellen je op welke manieren je koffie kan zetten en hoe de zetmethode werkt.

8. Hoeveel koffie kan je zetten met 1 kilo instant koffie, freshbrew koffie en espressobonen?

Dit is een simpele praktische vraag, die eigenlijk lastiger te beantwoorden is dan je in eerste instantie denkt. Het zetten van koffie is namelijk afhankelijk van verschillende variabelen die allemaal invloed hebben op de hoeveelheid koffie die je nodig hebt voor je bekende kopje koffie.
3 soorten koffie
handwatervulling van een koffiemachine

9. Waarom een vaste wateraansluiting?

Veel koffieautomaten voor op het werk zijn alleen te plaatsen wanneer er een vaste wateraansluiting aanwezig is. In sommige gevallen is het niet nodig om een wateraansluiting te hebben, omdat er ook koffieautomaten met een watertank zijn. Toch adviseren wij onze klanten om gebruik te maken van een vaste wateraansluiting.

10. Wat is gezonder koffie met of zonder melk?

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de positieve eigenschappen van koffie op de gezondheid van de mens. Koffie is eigenlijk heel gezond, mits je het natuurlijk met mate drinkt, zo blijkt uit onderzoek. Maar hoe gezond is koffie met melk? Of kan je beter zonder melk drinken? Wij hebben het antwoord.
melk in koffie schenken met een kannetje
fancybox loading gif