Duurzame koffie: goed voor de boeren, goed voor je medewerkers

    12 januari 2021
    2 minuten leestijd

Over de hele wereld zijn 125 miljoen mensen direct betrokken bij de koffieketen. Alleen al aan de productiekant vertrouwen ruim 25 miljoen boerenfamilies op de productie van koffie om te overleven, vooral in ontwikkelingslanden. Wij vinden duurzaamheid belangrijk, daarom heeft 100% van onze Coffee Fresh koffie een duurzaamheidskeurmerk.

De impact van certificeringen

De duurzaamheidkwesties in de koffie-industrie worden groter en dringender in de komende decennia. Klimaatverandering, een tekort aan arbeidskrachten en mensenrechtenkwesties in de koffieproductie zijn voorbeelden van bedreigingen voor de toekomst van koffie.

Certificeringsprogramma’s, zoals Fairtrade en Rainforest Alliance (gefuseerd met UTZ), zijn goed op weg om deze uitdagingen aan te pakken. De gecertificeerde koffiebonen die gebruikt worden voor uw koffie zijn afkomstig van boeren die oog hebben voor mens en milieu. En door de certificering kunt u er met een gerust hart van uitgaan dat uw koffie via eerlijke handel is verkregen.
het sorteren van koffiebonen door arbeiders in Afrika
twee boeren bekijken stekjes van koffieplanten

Certificeren alléén is niet genoeg!

Certificeringen zijn van groot belang, maar een certificering alleen is niet genoeg. Om een duurzame koffieketen te krijgen is er meer nodig. Om de agrarische gemeenschappen en koffie-industrie te verduurzamen is een sector-brede aanpak vereist. Naast het ondersteunen en opleiden van boeren om het effect van factoren als klimaatverandering en stijgende productiekosten tegen te gaan, is het belangrijk dat bedrijven investeren in innovatie en communicatie op het gebied van duurzaamheid.

Wij nemen verantwoordelijkheid

Om de gehele keten duurzaam te krijgen is het van belang dat ook wij, als totaalleverancier van koffieautomaten, blijven innoveren. Wij doen dit onder andere door slim om te gaan met energie, afval en transport. Maar ook door samen te werken met onze partners, bijvoorbeeld Veromatic International en Neuteboom Coffee Roasters. Daarnaast steunen wij sociale projecten, omdat wij naast het streven naar een duurzame koffieketen, ook streven naar een duurzame samenleving.
twee handen houden de wereldbol vast als symbool voor duurzame wereld
Alle 5 soorten Coffee Fresh koffiebonen in zakken op een rij

Kies ook voor duurzaam, kies voor Coffee Fresh

Met koffie van Coffee Fresh drinken uw medewerkers niet alleen lekkere koffie, maar ook koffie die bijdraagt aan een duurzame samenleving. Deze koffie kunt u dus met een gerust hart serveren aan uw medewerkers, gasten en klanten!