Follow the Frog & Rainforest Alliance

    28 september 2021
    3 minuten leestijd

Sinds begin 2018 zijn twee van de meest bekende certificeringsorganisaties gefuseerd, namelijk Rainforest Alliance en UTZ. Deze organisaties hebben hun handen ineengeslagen en bundelen hun krachten.

Het certificeringsproces minder complex maken is een van de achterliggende gedachtes achter de fusie. Het nieuwe certificeringsprogramma heeft een grotere sociale, ecologische en economische impact. Waarmee boeren en producenten betere hulpmiddelen krijgen om hun levensonderhoud te verbeteren en tegelijk de leefomgeving waar ze wonen en werken te beschermen.

Fusie tussen Rainforest Alliance en UTZ
mensen en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Samen sterker

Het gezamenlijke doel van Rainforest Alliance en UTZ is het beter vervullen van een visie met betrekking tot het creëren van een wereld waarin mensen en natuur in harmonie gedijen. Door de expertise van beide partijen samen te voegen hebben de organisaties een betere positie om nog meer bij te dragen aan het levensonderhoud van boeren en de biodiversiteit van het leefgebied.

De nieuwe certificering

Het nieuwe certificeringsprogramma is gebaseerd op de bestaande programma’s en door verbeterd op basis van onder andere ervaringen en inzichten uit het verleden. De nieuwe certificering zal duidelijke doelstellingen communiceren, praktijken voorschrijven en uitkomsten meten. Deze prestatiegerichte aanpak helpt de organisaties nog meer te innoveren en producenten te ondersteunen.

Small choices, big impact. Rainforest Alliance logo
Logo

De logo’s blijven nog even bestaan

Beide keurmerken en logo’s zijn nog terug te vinden op verschillende producten. Maar langzaam worden alle UTZ logo's vervangen door het Rainforest Alliance logo, omdat dit logo een sterke merkwaarde heeft bij consumenten in verschillende markten.

Wat ga jij merken?

Langzaam zullen onze UTZ producten worden gecertificeerd volgens de nieuwe Rainforest Alliance standaarden. Daarmee mogen deze producten ook het Rainforest Alliance keurmerk dragen. Het rode UTZ logo zal dus worden vervangen door de herkenbare groene kikker van Rainforest Alliance.
Rainforest alliance logo komt op meer producten
Meet our new friend, de kikker van Rainforest Alliance

Waarom een kikker?

Je zal steeds vaker de kikker van Rainforest Alliance op onze producten terugvinden. De kikker is hét symbool voor Rainforest Alliance. Maar weet je ook waarom? De kikker is een indicatorsoort, de aanwezigheid van de kikker is een duidelijk teken dat het natuurlijke ecosysteem evenwichtig en bloeiend is. Als we de kikker niet meer zien, weten we dat het milieu wordt aangetast en dat andere soorten binnen dat ecosysteem snel zullen lijden als we niet dringend iets doen.

Lees meer

Rainforest Alliance is een wereldwijde natuur- en milieuorganisatie en een internationaal erkend symbool van ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Meer weten over Rainforest Alliance en waar deze organisatie voor staat? Dan is onze speciale Rainforest Alliance pagina de plek voor jou!