Koffiemachines vergelijken

    30 maart 2021
    3 minuten leestijd

Het vergelijken van koffiemachines is een hele klus. Wil je koffiemachines eerst vergelijken voordat je een beslissing neemt welke machine je wilt huren of kopen? Dat is erg verstandig. Op die manier weet je zeker dat je de beste machines voor jouw situatie kiest.

Bij de keuze voor de beste koffiemachine kan je vooral letten op de kwaliteit, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en reviews van andere gebruikers. Natuurlijk is ook de prijs belangrijk, maar alleen in relatie tot de mogelijkheden van de koffiemachine.

Wij hebben alvast een aantal zaken op een rij gezet zodat het vergelijken van koffiemachines nog gemakkelijker is. Geen zin of tijd om het allemaal te lezen? Dan kan je natuurlijk ook direct gaan vergelijken.

Hoe kan je koffieautomaten vergelijken?

Voordat je een koffieautomaat kiest is het handig om wat basisgegevens te weten. Pas daarna kan je koffiemachines met elkaar gaan vergelijken. Dit zijn een paar gegevens die je moet weten om koffiemachines te vergelijken:
CF 3210 koffiemachine in een keuken

Zetsysteem

Denk allereerst eens na over het zetsysteem van de koffiemachine. Voor koffie op het werk kan je onder andere kiezen uit bonen, freshbrew of instant. Elk zetsysteem heeft zijn eigen voor-en nadelen, zoals schoonmaakgemak en zettijd.

In organisaties met korte pauzes en veel werknemers is instantkoffie vaak dé oplossing. Vooral piekmomenten zijn goed op te vangen met instant koffie. Als je wilt gaan voor de beste kop koffie van de beste kwaliteit die lijkt op de koffie die je drinkt bij je lokale koffiebar dan is de keuze voor koffiebonen snel gemaakt. Er moet wel rekening gehouden worden met een langere zettijd en schoonmaaktijd.

Aantal gebruikers

Het aantal medewerkers dat gebruik gaat maken van de automaat heeft ook invloed op de keuze. Een koffieautomaat met een te kleine capaciteit levert vaak problemen op door te kleine afvalcontainers. Terwijl een te grote automaat onnodig veel geld kost. Om koffiemachines te kunnen vergelijken is het belangrijk te letten op de capaciteit van de koffieautomaat. Wij kijken dan ook altijd naar het aantal gebruikers van de koffieautomaat en geven daarbij een passend advies.

Koffieautomaat met koud water geïntegreerd

Functies

Denk voor dat je gaat kiezen ook na over de functionaliteiten die je wel of niet wilt. Koud water in de automaat? Dubbele uitgifte? Kannenfunctie? Allemaal opties, maar wellicht niet voor elke organisatie even belangrijk. Tijdens het vergelijken van koffieautomaten is het belangrijk om deze functies goed in de gaten te houden, zodat je altijd appels met appels vergelijkt.

Een veel gekozen functie is bijvoorbeeld koud water direct uit de koffieautomaat. Dit heeft namelijk vele voordelen. Zo is de koffieautomaat de bron van de aangeboden dranken en hoeven je medewerkers niet op zoek naar een kraan voor een glas water. Daarnaast neemt een geïntegreerde waterkoeler geen extra ruimte in, die je wel kwijt bent als je een losse waterautomaat of waterkoeler met bidon zou kiezen.

Tijd om te gaan vergelijken

Zoals je ziet komt er meer bij kijken dan in eerste instantie misschien gedacht. Daarom geven onze medewerkers je graag passend advies en helpen je koffiemachines te vergelijken.

Maar je kunt ook zelf koffiemachines vergelijken door ons assortiment te bekijken. Bekijk daarbij niet alleen hoe de machine er uit ziet, maar kijk ook naar de specificaties van de koffieautomaat. Daarnaast zijn onze folders handig voor het gemakkelijker vergelijken koffiemachines, hier staan alle belangrijke specificaties in.
Kopjes koffie in handen

Andere machines vergelijken

Naast koffiemachines vergelijken, kan je ook al onze andere machines op de website bekijken. Wij hebben bijvoorbeeld frisdrankmachines, snackautomaten, koud water automaten en Cup-a-Soup machines. Per machine hebben wij alle kenmerken en overige informatie aangegeven, waardoor je simpel de beste machine eruit kunt kiezen.