Plastic afval, laten wij er iets van maken

    16 augustus 2022
    3 minuten leestijd

Wij willen ons afval reduceren en uiteindelijk tot een minimum beperken. Afvalscheiding is een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid en daarom ook één van onze MVO pijlers.

Maar wij denken ook na over de afvalstroom die door onze verpakkingen ontstaat. Wij besteden veel zorg aan onze verpakkingen. Ze zorgen voor de kwaliteit en veiligheid van bijvoorbeeld onze koffie. We verpakken deze zo duurzaam mogelijk.

Toch kunnen wij er niet onderuit en hebben wij ook plastic afval. Wat kan je met plastic afval en hoe kunnen wij ons plastic afval gebruiken voor nieuwe producten?

Wat doet Coffee Fresh om afval te reduceren en te recyclen?

Binnen onze organisatie willen wij onze afvalstromen beheersen en een actief beleid voeren op afvalscheiding. Hierdoor krijgen wij meer grip op de hoeveelheid restafval en is het mogelijk om onze hoeveelheid afval te verminderen. Wij zijn afval op onze kantoren steeds beter gaan scheiden en proberen bewustzijn te creëren binnen ons bedrijf over het omgaan met afval.
Wij willen zoveel mogelijk van ons afval recyclen. Een goede stap in de richting van een duurzamere wereld. Afvalscheiding en recycling zijn namelijk beter voor het milieu. Een belangrijke stap die wij nu gaan maken is afval inzetten als grondstof voor nieuwe producten.

Samenwerken met regionale partners

Om te voorkomen dat afvalplastic de verbrandingsoven in gaat ontwikkelden wij samen met Save Plastics en Inter-Fact Interiors, in een mooie regionale participatie, een duurzame oplossing. Door onze samenwerking lokaal te zoeken willen wij voorkomen dat ons plastic een flinke afstand moet afleggen om verwerkt te kunnen worden.

Wat wordt er gemaakt van ons plastic afval?

Ons plastic afval wordt gered van de verbrandingsoven om vervolgens te worden ingezet als grondstof voor een koffiemeubel. Ons Close Future koffiemeubel is gemaakt van een restproduct van samengestelde plastics en bestaat voor 95% uit gerecycled afvalplastic.

Ook na gebruik opnieuw te recyclen

Het Close Future koffiemeubel kan door de unieke samenstelling perfect worden gerecycled. Na gebruik wordt het plastic van het koffiemeubel opnieuw gevormd tot plaatmateriaal waar vervolgens weer een kast van gemaakt kan worden. Het plasticmateriaal van ons Close Future koffiemeubel kan tot 9 keer worden hergebruikt. Dat is pas echt duurzaam!

Leuk nieuwtje: Het materiaal is naast voor een koffiemeubel ook al gebruikt voor een nieuwe bank waarop onze collega’s rustig een kopje koffie kunnen drinken in hun pauze.
binnenkant van het koffiemeubel, mooie lade voor ontzettend veel producten

Wat hebben onze klanten er aan?

Ons Close Future koffiemeubel is niet alleen erg bijzonder, maar ook nog eens heel praktisch. Dit koffiemeubel kan gebruikt worden voor alle tabletop koffiemachines uit ons assortiment en is voorzien van twee bekerhouders voor in totaal 150 bekers. Daarnaast heeft dit meubel een kastruimte voor het opbergen van voorraad. En een ruime lade voor bijvoorbeeld thee, suiker, melk of koekjes. Door de gravering in onze kast kunnen jouw medewerkers of klanten direct zien dat de kast is gemaakt van gerecycled plasticafval. Met de keuze voor ons Close Future koffiemeubel laat je zien dat duurzaamheid in jouw organisatie belangrijk is.

Hoe kan je zelf een steentje bijdragen?

Wil je met jouw organisatie ook een steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst dan is de keuze voor een Close Future koffiemeubel een mooie stap. Kies je daarbij ook nog eens voor een refubished koffiemachine met duurzaam gecertificeerde koffie dan kan dit zeker bijdragen aan jullie duurzame doelstellingen. Wij kunnen je helpen met het verzorgen van een volledig duurzame koffiecorner. Wij geven je graag advies omtrent een duurzame koffiehoek, neem vrijblijvend contact op met een van onze experts.