Voornemens die je werkdag kunnen veranderen

    04 januari 2023
    3 minuten leestijd

Er is weer een jaar voorbij en je hebt natuurlijk goede voornemens. 2023 is net begonnen en je bent nog volop gemotiveerd om je voornemens te laten slagen. Hoewel veel mensen vooral de standaard voornemens hebben, zoals gezond eten en meer bewegen, is het een heel goed idee om ook eens wat voornemens voor op het werk te verzinnen.

Er zijn genoeg voornemens te bedenken om van 2023 een productief jaar te maken. Wij stellen een aantal voornemens voor die een positieve verandering van je werkdag teweeg kunnen brengen.
planning maken

Maak een planning

Natuurlijk hangt het af van je baan en je taken, maar voor veel succesvolle mensen is het maken van een planning een essentieel onderdeel van de dag. Neem dan ook even de tijd, aan het begin van de werkdag, om onder het genot van een kopje koffie een planning te maken voor je dag of week.

Maak een to-do list

Niet zo van het plannen? Maak dan een to-do list. Een lijst met alle dingen die je moet doen, alleen is er dan geen tijd aan verbonden. Het maken van een to-do list, in plaats van een planning, kan het gevoel van tijdsdruk en stress doen af nemen. Hoe meer kleine deeltaken je opschrijft hoe beter, want elke keer als je wat afstreept heb je gevoel dat je vooruitgang boekt.
stressvolle dag
Neem af en toe een pauze

Neem af en toe een pauze

Je kent het wel, je bent druk aan het werk en neemt daardoor geen tijd om even wat te drinken of te eten. Na een tijd werken neemt je concentratie langzaam af. Het is daarom slim om af en toe een korte pauze in te lassen. Een korte onderbreking geeft de mogelijkheid om even de benen te strekken en een nieuwe kop koffie te pakken. Beweging zorgt voor nieuwe energie en soms zelfs voor nieuwe ideeën.

Schakel notificaties uit

Je kan op veel verschillende manieren worden afgeleid tijdens je werk. Een van de grootste afleiders zijn notificaties, pop-ups als je bijvoorbeeld een email ontvangt. Of een bericht ontvangt op een van je sociale media kanalen. Hoewel je wellicht niet direct het bericht bekijkt ben je wel even uit je concentratie. Schakel daarom even je notificaties uit als je je wilt focussen op een belangrijke taak.
Schakel notificaties op je laptop uit
Opgeruimd bureau met appel

Ruim je bureau op

Men zegt wel eens: een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. Voor sommige mensen is dit inderdaad het geval. Als je bureau of werkplek schoon is en je nergens losliggende papieren of andere ‘rommel’ tegenkomt, oogt je kantoor professioneler, praktischer en efficiënter. Daarnaast zal je merken dat je productiever bent en gestructureerde kan werken.

Vertel het ons

Wat zijn jouw voornemens voor 2023? Wij horen het graag!