Waar moet je opletten als je een andere koffieleverancier wilt?

    01 december 2020
    4 minuten leestijd


Koffiedrinken op het werk is voor de meeste mensen een dagelijks ritueel. Zonder na te denken worden er elke dag weer flink wat kopjes koffie gepakt. Maar wat doe je als het contract er bijna op zit en je een andere koffieleverancier wilt? Vandaag geven wij antwoord op deze vraag.

Samen koffieleveranciers vergelijken

Koffieleveranciers vergelijken is enorme klus

Het inkopen van een nieuwe koffievoorziening is voor veel bedrijven een enorme klus. Zeker als je een aantal leveranciers wilt vergelijken. Het is een groot project en je moet echt tijd maken om alles eerlijk te vergelijken zodat je uiteindelijk een goede keuze kan maken.

Wij helpen je bij het maken van een eerlijk vergelijk door in dit blog een aantal vragen te beantwoorden. Door deze kennis te delen hopen wij het gemakkelijker te maken om een (nieuwe) koffieleverancier te kiezen.

Wat is huidige situatie rondom de koffievoorziening?

Het startpunt van het koffietraject begint bij de huidige koffievoorziening. Door het beantwoorden van de volgende vragen weet je waar je nu staat. De antwoorden geven namelijk inzicht in de wensen en eisen voor een nieuwe koffievoorziening.
 

 • Wie is de huidige koffieleverancier?
 • Hoelang loopt het contract nog?
 • Hoe is de koffieautomaat bevallen?
 • Wat voor type zetsysteem is het?
 • Voldoet dat nog?
 • Zijn er veel technische problemen geweest?
 • Hoe was de serviceverlening?


Wil je meer tips, dan raden wij je aan om onze whitepaper te downloaden. Hierin staan uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het inkopen van een nieuwe koffievoorziening.

Download whitepaper van Coffee Fresh over inkopen van koffieautomaten
Lijst maken om koffie leverancier te vergelijken

Wat is een goede koffieleverancier?

Deze vraag is natuurlijk lastig te beantwoorden. Elke koffieleverancier heeft zijn eigen kwaliteiten. Wat voor het ene bedrijf erg belangrijk is, zal voor een ander bedrijf niet van toepassing zijn. Zo kan snelle service heel belangrijk zijn, maar zal een ander bedrijf zich hier minder druk om maken. Maak daarom voor jezelf een lijstje met punten waar je een leverancier op wilt beoordelen. Hang aan elk punt van deze beoordelingscriteria ook een weging, om zo de beoordeling gemakkelijker te maken.

Voorbeelden van beoordelingscriteria voor koffieleveranciers zijn:

 • Mate van duurzaamheid van koffieleverancier.
 • Kwaliteit van technische service.
 • Werkwijze van leverancier.
 • Kennisniveau van het bedrijf.
 • Reviews en klantbeoordelingsscore.
 • Transparantie en kleine lettertjes.

Welke aspecten rondom de koffievoorziening zijn belangrijk?

Voor je aan de slag gaat met het uitzoeken van koffieleveranciers, is het belangrijk om zelf op papier te krijgen wat de wensen en eisen zijn. Denk eens na over de technische specificaties van de koffiemachine en de consumptiewensen van je medewerkers. Daarnaast wil je antwoorden op de vragen omtrent het gebruik van de koffieautomaat. Bijvoorbeeld: hoeveel mensen gaan de automaat gebruiken? En willen uw medewerkers in de pauze allemaal tegelijk koffie hebben?

Vergeet ook niet na te denken over het schoonmaakgemak van de koffieautomaat. Verse melk in de koffieautomaat is natuurlijk overheerlijk maar zorgt voor extra schoonmaak werk. Heeft de collega die de schoonmaak doet daar tijd voor?

Deze aspecten kan je in je gesprekken met koffieleveranciers terug laten komen. Zo weten zij waar jij naar op zoek bent en kunnen de koffieleveranciers een beter voorstel doen. Het is belangrijk dat de leverancier luistert naar je wensen en eisen, je een gedegen advies geeft en uiteindelijk een passend voorstel doet.

Op horloge kijken
Word ook koffie expert, Johnny Fresh vertelt alles over koffie

Welke koffie wil je?

Er is één belangrijk aspect dat wij nog niet hebben genoemd, namelijk de koffie. Allereerst moet je nadenken over het zetsysteem. Wat voor koffie drink je nu, instant, freshbrew of koffie van vers gemalen bonen? Welk systeem zou je straks willen? En waarom? Weet je de verschillende tussen de zetsystemen niet? Dan hebben wij de perfecte pagina om je koffiekennis op te krikken.

Kom je koffie proeven?

Na het kiezen van het zetsysteem ga je samen met de koffieleverancier op zoek naar de lekkerste koffie voor op het werk.

Wij hebben vele soorten en smaken koffie, dus voor ieder wat wils. In onze showroom kunnen wij je advies geven en verschillende smaken laten proeven om zo te kijken wat het beste past bij de organisatie. Naast koffie kunnen wij ook cappuccino’s, espresso’s, latte macchiato’s of andere variaties laten proeven. Zo kun je alleen of wellicht met een aantal collega’s tot een goede keuze komen.
Showroom in Drempt

Nieuwsgierig geworden naar ons als koffieleverancier?

Zoals je kan lezen weten wij als koffieleverancier waar wij het over hebben. Onze accountmanagers kunnen je precies uitleggen hoe je de juiste keuze voor een koffiemachine kan maken. Zij zullen alle bovenstaande punten bespreken om uiteindelijk een persoonlijke en passende offerte uit te brengen.
fancybox loading gif