Waarom is een koffievoorziening niet compleet zonder een koud waterdispenser?

    30 augustus 2022
    2 minuten leestijd

De zomervakantie is voor veel mensen voorbij, we gaan weer met z'n allen naar kantoor. De laatste tijd is het regelmatig erg warm. Wat is er dan lekkerder dan een glaasje koud water? Echte koffieliefhebbers zeggen dan natuurlijk koffie, maar wij weten hoe belangrijk het aanbieden van koud water uit de koffieautomaat kan zijn.
Of je nu kiest voor een losse waterautomaat of een koud water module laat inbouwen in je koffieautomaat, het aanbieden van koud water is altijd een goed idee. Wij vertellen je waarom het zowel goed is voor je medewerkers als voor je organisatie.
biedt naast koffie ook water aan je medewerkers

Water is goed voor je medewerkers

Uit onderzoek van de Universiteit van Connecticut (2010) blijkt dat lichte dehydratatie (1-2%) een afname van cognitieve functie kan veroorzaken. Een gehydrateerde medewerkers is dus productiever. Naast het aanbieden van kwalitatief goede koffie en thee is de mogelijkheid tot het nemen van fris water een extra service die je je medewerkers geeft. Dit alles kan bijdragen aan een gevoel van waardering en arbeidsvreugde.

Water is goed voor je organisatie

Gekoeld water aanbieden geeft je medewerkers, klanten of bezoekers een extra keuze. Op warme dagen zullen zij sneller kiezen voor een gekoeld drankje, waardoor je een afname in koffie en koffievariaties zult zien. Dit is uiteindelijk goed voor de portemonnee. Daarnaast blijven je medewerkers gehydrateerd, dit zal een positief effect hebben op hun gezondheid.

Water is goed voor je organisatie

Zijn er nog meer voordelen?

Ja, zeker. Naast het positieve effect op de gezondheid, de extra service die je je medewerkers biedt en de kostenbesparing, kan een waterautomaat ook zorgen voor een mooie uitstraling van je koffiehoek. Met een design waterautomaat is het gemakkelijk om je koffiehoek om te toveren tot een fijne plek om te genieten van een korte pauze.
Geef je kantoor een unieke uitstraling met een waterautomaat

Geef je kantoor een unieke uitstraling met een waterautomaat en stimuleer je medewerkers in het drinken van voldoende water. Geen extra ruimte in je koffiehoek? Dan is de integratie van een koud water module dé oplossing. Het koude water komt dan direct uit de koffieautomaat. Bijkomend voordeel is dat er geen extra aansluitingen nodig zijn. Ideaal voor kleine ruimtes of locaties zonder extra aansluitingsmogelijkheden.