Coffee Fresh espresso bonen forza met unieke direct trade QR code

    10 mei 2023
    3 minuten leestijd

Wij zijn ontzettend trots om onze vernieuwde Coffee Fresh espresso bonen forza te presenteren. De bonen worden direct trade verhandeld. Daarnaast is de reis van deze koffiebonen stapsgewijs vastgelegd in onze open source blockchain en voor iedereen toegankelijk middels een speciale QR code.

Hoe dat werkt? Lees snel verder.

Transparante keten

Wij gaan voor een duurzame toekomst. Daarom zetten wij ons in voor een transparante koffieketen. Bij de meeste soorten koffie zitten er verschillende schakels tussen de koffiebrander en de boer en zijn deze schakels vaak niet inzichtelijk. Maar onze Coffee Fresh espresso bonen forza worden verhandeld via direct trade, waardoor de keten transparant wordt.
Coffee Fresh espresso bonen forza
direct trade seal

Wat is direct trade?

Direct trade is een vrij nieuw begrip in de koffiewereld. Direct trade betekent dat er geen extra schakels tussen de koffiebrander en de koffieboer zitten. Bij direct trade is er direct contact met de boer. Wij garanderen eerlijke kwaliteitskoffie tegen een marktconforme prijs, direct van de boer. Alle tussenhandel van boer naar klant hebben wij ertussenuit gehaald, waardoor onze boeren echt krijgen wat zij verdienen. Daarnaast delen onze boeren mee in de winst over de door hun geleverde koffie.

QR-code op onze koffieverpakking

Wij hebben de koffieketen speciaal voor jou transparant gemaakt. Zo weet je precies welke weg je koffiebonen hebben afgelegd. Via de QR-code op onze koffieverpakking is de hele koffieketen inzichtelijk: van groene koffieboon tot het kopje koffie. Op deze manier zie je wie de koffieboer is en welke weg jouw koffiebonen hebben afgelegd. Je krijgt via de QR-code inzage in de herkomst, het transport en het branden van je koffiebonen.
Coffee Fresh espresso bonen forza direct trade

Open source blockchain

De hele reis van onze Coffee Fresh espresso bonen forza is vastgelegd in een open source blockchain. Gegevens in deze blockchain kunnen niet worden gewijzigd. Alle stappen en transacties binnen de gehele keten worden veilig geregistreerd en zijn voor iedereen zichtbaar. Een aanpak die perfect aansluit bij de verschillende SDG’ van de Verenigde Naties.

Farmers Management App

De boeren hebben toegang tot de Farmers Management App. Deze app helpt boeren om controle te krijgen over hun plantages, de productiviteit te verbeteren en de winstgevendheid te verhogen. De app begeleidt boeren bij het verbeteren van hun productie en het verhogen van de productiviteit. Met al deze tools en informatie zorgen we voor een duurzamere supply chain.
Coffee Fresh espresso bonen forza met unieke direct trade QR code

Voordelen van direct trade koffie

  • Direct van de boer
  • Eerlijke inkomensverdeling
  • Duurzaam en transparant
  • Traceerbaar van boon tot kop
  • Gericht op de toekomst met digitalisering

Nieuwsgierig naar deze koffie?

Coffee Fresh espresso bonen forza is onze premium koffie melange. De vakkundige selectie en combinatie van de beste koffiebonen creëert een unieke blend die door aroma’s van vanille en chocolade geven een mooi karakter aan deze koffie. Het is niet voor niks onze meest gedronken melange. Daarnaast is er bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Rainforest Alliance plantages. Rainforest Alliance staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet.
fancybox loading gif