Met trots presenteren wij onze nieuwe koffieverpakkingen

    19 januari 2023
    2 minuten leestijd


Vol trots presenteren wij onze nieuwe, nog duurzamere, verpakkingen van onze Coffee Fresh koffiemelanges. Dezelfde heerlijke koffie zoals je van ons gewend bent, maar dan in een nieuw jasje.
Grafische vormgever van Coffee Fresh aan het werk

Design

Bij Coffee Fresh kiezen wij ervoor om zo min mogelijk uit te besteden. De hele verpakkingslijn is dan ook ontworpen door onze eigen Coffee Fresh vormgever.

We hebben gekozen voor een design dat meer past bij koffiebeleving. Door middel van illustraties van een koffieplant willen wij de versheid en authenticiteit van koffie benadrukken. Door duidelijke kleurverschillen per soort koffie (bonen, freshbrew, instant en gemalen koffie) maken wij het voor jou nog makkelijker.

Duurzaam

Alle Coffee Fresh koffiemelanges waren al gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk of het Fairtrade keurmerk en zijn dat natuurlijk nog steeds. Deze keurmerken staan voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor de koffieboeren.

Bovendien wordt onze koffie verpakt in monofolie, dat betekent dat de verpakking bestaat uit één materiaal. Zelfs het vershoudventiel is gemaakt van hetzelfde materiaal. Deze verpakking kan bij het plastic afval. Dit kan vervolgens heel goed worden gerecycled.

Nieuwe monofolie voor onze koffieverpakkingen wordt gedrukt
Nieuwe verpakkingen van Coffee Fresh

Kennis

Elke koffiemelange heeft een eigen verhaal, dit verhaal vertellen wij niet alleen op onze website en in onze webshop, maar vanaf nu ook op onze verpakkingen.

Wij willen onze koffiekennis graag met je delen. Daarom heeft elke koffieverpakking nu ook een groter etiket. Dit etiket toont niet alleen duidelijk de naam van de koffie, maar vertelt bovendien iets over de herkomst en de intensiteit van de koffie. Daarnaast toont het etiket natuurlijk ook het keurmerk waarmee het duurzame karakter wordt aangeduid.

Ook staat er op het etiket van elke verpakking een unieke QR-code. Scan deze code en je leest direct verder op onze website.

Namen

Naast een nieuw jasje krijgen de koffies ook nieuwe namen. Om de koffiesfeer nog beter te beleven hebben wij onze koffiemelanges Italiaanse namen gegeven.

Hieronder een overzicht van de oude én nieuwe namen. Het zal even wennen zijn, maar uiteindelijk is het duidelijker. Het artikelnummer is ongewijzigd dus je kunt je producten op de zelfde wijze blijven bestellen.
Wijziging espresso bonen van Coffee Fresh

espresso bonen

art nummer OUD NIEUW
800504 premium FORZA
800572 fairtrade TERRA
800505 regular PRIMO
800571 fairtrade bio GIUSTO
800567 mild MEDIA
800509 decafé SENZA decafé

Wijzigingen freshbrew koffie van Coffee Fresh

freshbrew

ARTIKEL OUD NIEUW
800410 premium FORZA
800402 regular PRIMO
800423 fairtrade bio GIUSTO

Wijzigingen instant koffie van Coffee Fresh

instant

ARTIKEL OUD NIEUW
800312 premium FORZA
800314 rainforest alliance VOLTA
800315 mild MEDIA
800395 fairtrade bio GIUSTO

Wijzigingen gemalen koffie van Coffee Fresh

gemalen koffie

ARTIKEL OUD NIEUW
800507 special snelfilter ALLEGRO snelfilter
800508 special standaard ALLEGRO standaard
800518 fairtrade snelfilter TERRA snelfilter
800395 fairtrade standaard TERRA standaard

Wanneer

De meest duurzame keuze is natuurlijk om alle huidige folie op te maken, zodat er niks weggegooid hoeft te worden. Daarom kan het voor sommige koffies nog wel even duren voordat ze in de nieuwe verpakking bij je bezorgd worden. Onze Coffee Fresh espressobonen primo (800505) worden als eerste in een nieuw jasje geleverd.

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Dan kun je terecht op onze chat!
fancybox loading gif