espresso bonen premium

Coffee Fresh

Coffee Fresh espresso bonen premium is, zoals de naam al doet vermoeden, onze premium koffie melange. De vakkundige selectie en combinatie van de beste koffiebonen creëert een unieke blend die door aroma’s van vanille en chocolade geven een mooi karakter aan deze koffie. Het is niet voor niks onze meest gedronken melange.
Kenmerken
  • Gebalanceerde blend met chocolade tonen
  • Koffiebonen uit BraziliĆ«, Honduras en Oeganda
  • Intense koffie met een zachte mondgevoel
  • Zeer populaire premium koffieblend
premium
Smaakwiel Coffee Fresh espresso bonen premium

Waar komt deze koffieblend vandaan?

De koffiebonen die in onze Coffee Fresh espresso bonen premium gebruikt worden groeien in Brazilië, Honduras en Oeganda. De Oegandese Arabica is licht zoet en geeft deze blend een verfijnde zachte afdronk. De Braziliaanse koffiebonen creëren een intense smaak met tonen van chocola en noten. De Hondurese koffiebonen staan bekend om de complexe fruitige kwaliteit en een levendige sappige zuurgraad, deze koffiebonen maken de koffieblend helemaal af.

Brazilië

Ponto Alegre Estate & Itapuan Coffees
De Braziliaanse Arabica komt uit de regio Minas Garais in Brazilië. Al meer dan 150 jaar is Brazilië de marktleider als het gaat om koffieproductie. Het aandeel van de wereldmarkt is op dit moment ongeveer 32%. In Brazilië wordt zowel Arabica als Robusta geteeld. De verhouding ligt op ongeveer 67% Arabica en 33% Robusta.

Honduras

Compania Hondurena del Cafe S.A. de C.V.
De Hondurese Arabica komt van Compania Hondurena del Cafe, een koffie-coöperatie uit de regio Cortés, gelegen in het noorden van Honduras. Honduras is sinds 2011 de grootste producent van koffie in Centraal-Amerika. Honderdduizenden families zijn betrokken bij de teelt van koffie, vooral op kleine plantages. Veel van de koffieboeren zijn aangesloten bij koffie-coöperaties.

Oeganda

Kawacom
Oeganda is koffieproducent nummer twee van Afrika. Het is één van de weinige landen waar zelfs wilde koffie groeit. Het grootste gedeelte van de koffieplantages is Robusta, de inheemse plant die hier al honderden jaren in het wild groeit. Maar hoewel de kwantiteit nog laag is neemt de productie van Arabica in Oeganda toe.

Branding van de koffieblend

De donkere branding maakt de espresso bonen in deze koffieblend niet alleen bijzonder aromatisch, maar zorgt ook voor een mooie dikke créma met een diep roodbruine kleur. De speciale branding van de koffiebonen zorgt er voor dat de smaak van elk land van herkomst benadrukt wordt. Waarbij gezocht is naar de balans tussen lichte rinsheid en verfijnde bitters.

Waarom Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen?

Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Rainforest Alliance plantages. Rainforest Alliance staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet. Certificering geeft deze boeren ook een betere onderhandelingspositie in de wereldwijde koffiemarkt, omdat koffiebranders en koffiemerken specifiek op zoek zijn naar gecertificeerde koffie. Zo krijgen de boeren een betere prijs voor een beter product.