freshbrew fairtrade bio

Coffee Fresh

Coffee Fresh freshbrew fairtrade bio is Fairtrade gecertificeerd en biologisch geteeld. Deze blend bevat koffiebonen uit Honduras, Vietnam en Peru, waarbij 100% van de inhoud afkomstig is van Fairtrade gecertificeerde koffieplantages. De Robusta’s uit Vietnam geven deze koffie een intense smaak. Deze Coffee Fresh freshbrew fairtrade bio is een populaire blend uit ons assortiment door de combinatie van bitters en het aroma van verse granen en gebrande noten.
Kenmerken
  • Koffie met een intense smaak
  • Koffiebonen uit Vietnam, Peru en Honduras
  • Aroma van verse granen en gebrande noten
  • Eén van onze meest populaire koffieblends
fairtrade bio
Smaakprofiel Coffee Fresh freshbrew fairtrade bio

Waar komt deze koffieblend vandaan?

De koffiebonen die in onze Coffee Fresh freshbrew fairtrade bio gebruikt worden groeien in Vietnam, Peru en Honduras. De Vietnamese Robusta is van hoge kwaliteit dankzij de bijzondere vulkanische grond waar deze koffie groeit en geeft deze freshbrew koffie een intense smaak. Deze smaak wordt aangevuld met een lichte rinsheid van de Honduras bonen. Om een balans te brengen in deze koffieblend zijn er hoogland Arabica koffiebonen uit Peru aan toegevoegd. De volle zoete body van deze koffiebonen maakt de koffieblend helemaal af.

Vietnam

Dak Mar & Pô Kô Farm
Vietnam is koffieproducent nummer twee van de wereld en de leider als het gaat om koffieproductie in Azië. Het grootste gedeelte van de koffieplantages is Robusta koffie. De Robusta koffies gebruikt in deze Coffee Fresh freshbrew fairtrade bio melange komen van twee koffiecoöperaties uit Vietnam.

Peru

Asociacion de Productores Agropecuarios Bosques Verdes
Een deel van de Arabica koffiebonen gebruikt in deze blend komt uit de regio San Ignacio in Peru. Koffieboeren uit deze regio zijn aangesloten bij een coöperatie genaamd Asociacion de Productores Agropecuarios Bosques Verdes. Deze coöperatie is in 2005 opgericht door inspanning van 45 koffiefamilies. Momenteel telt de coöperatie 455 leden die samenwerken met het doel hun product tegen betere prijzen te kunnen verkopen om de kwaliteit van leven van elk van hun gezinnen te verbeteren.

Honduras

San Andrés Coffee Producers Association
De Hondurese Arabica komt van San Andrés Coffee Producers Association (ASOPROSAN), een koffie-coöperatie uit de regio San Andrés in het zuidwesten van Honduras. Honduras is sinds 2011 de grootste producent van koffie in Centraal-Amerika. Honderdduizenden families zijn betrokken bij de teelt van koffie, vooral op kleine plantages. Veel van de koffieboeren zijn aangesloten bij koffie-coöperaties. Zoals meer dan 150 koffieboeren die aangesloten zijn bij San Andrés Coffee Producers Association (ASOPROSAN).


Branding van de koffieblend

De donkere branding maakt de koffiebonen in deze koffieblend bijzonder aromatisch. De speciale branding van de koffiebonen zorgt er voor dat de smaak van elk land van herkomst benadrukt wordt. De koffiebonen zijn vlak voor het verpakken gemalen waardoor de smaken en aroma’s in de koffie blijven. Freshbrew koffie is speciaal ontwikkeld voor koffiemachines met een filterzetsysteem, waarbij de maling van de koffie net iets anders is dan de gewone standaard zetkoffie.

Waarom biologisch geteelde Fairtrade koffiebonen?

Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde fairtrade plantages. Fairtrade is namelijk het énige keurmerk dat keiharde financiële eisen stelt met betrekking tot de betaling aan de koffieboeren. Hierdoor ontvangen koffieboeren en-arbeiders extra geld, waardoor zij beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien en daarnaast kunnen investeren in koffieplantages. Het keurmerk op de verpakking van Coffee Fresh freshbrew fairtrade bio garandeert dat 100% van de koffiebonen van gecertificeerde Fairtrade plantages komt.

Het Europees logo voor biologisch geteelde producten geeft aan dat de koffieplantages voldoen aan de strenge eisen van biologische landbouwmethoden. Tijdens het telen wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Er worden alleen natuurlijke methoden toegepast om de bodem vruchtbaar te houden. Door te kiezen voor beide certificeringen is dit één van de meest duurzame koffiemelanges van Coffee Fresh.