Ethiopië

Ethiopië is de bakermat van koffie, hier begon het allemaal. Ethiopië bezit de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en variëteiten van Arabica.

Wat is het wereldmarktaandeel?

Met een aandeel van bijna 4,4% staat Ethiopië al jaren op de vijfde plaats van de wereldranglijst. De export van koffie is maar liefst 28% van de totale export aan goederen uit Ethiopië. De koffieproductie is een belangrijk onderdeel van de samenleving aangezien 15 miljoen mensen in deze branche werken.
koffie uit Ethiopië
koffie uit Ethiopië

Wat is de jaarproductie?

Koffie wordt verhandeld in zakken van 60 kg, ook wel koffiebalen genoemd. Jaarlijks produceert Ethiopië 384.000 ton koffie, wat gelijk staat aan 7,5 miljoen koffiebalen.

Wat is de verhouding tussen Arabica en Robusta?

In Ethiopië wordt eigenlijk alleen maar Arabica verbouwd. Ethiopië bezit de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en genetische variëteiten van Arabica koffie ter wereld.
koffiebonen
koffiebonen oogsten

Wanneer wordt de koffie geoogst?

De oogsttijden van koffie in Ethiopië zijn ongeveer vanaf oktober tot februari, afhankelijk van de variëteit van de koffieplanten en het gebied waar de plantage zich bevind.

Wat is het smaakprofiel van koffie uit Ethiopië?

Koffie uit Ethiopië is erg geliefd onder koffiekenners door zijn fruitige smaken. De koffie heeft vaak tonen van tropisch fruit en aardbeien en citroenzuur met een lichte body. De beste gewassen koffies uit Ethiopië zijn erg complex en smaakvol. De ongewassen koffies kunnen extreem fruitig zijn en daardoor erg uniek in smaak.
smaakprofiel koffie

Brazilië

vlag van Brazilië
Wij kennen allemaal Brazilië als het grootste land in Zuid-Amerika, maar wist je dat Brazilië op nummer 1 van de wereldranglijst staat als het gaat om de koffieproductie.

Vietnam

vlag van Vietnam
Vietnam is de leider als het gaat om koffieproductie in Azië. En na Brazilië de tweede op de wereldranglijst van koffieproducerende landen.

Colombia

vlag van Colombia
Colombia heeft op dit moment ongeveer 9% van de wereldmarkt in koffie in handen. En staat daarmee op nummer 3 op de wereldranglijst.


Indonesië

vlag van Indonesië
Indonesië heeft een aandeel van 6,3 % van wereldmarkt als het gaat om koffie. Daarmee staan ze op de vierde plaats op de wereldranglijst.


Ethiopië

vlag van Ethiopië
Ethiopië is de bakermat van koffie, hier begon het allemaal. Ethiopië bezit de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en variëteiten van Arabica.

Honduras

vlag van Honduras
Honduras is sinds 2011 de grootste producent van koffie in Centraal-Amerika. Honderdduizenden families zijn betrokken bij de teelt van koffie, vooral op kleine plantages.

India

vlag van India
De koffieproductie in India bevind zich in de heuvels van Zuid-India. Hier telen circa 250.000 boeren koffie op kleine plantages.Oeganda

vlag van Oeganda
Oeganda is koffieproducent nummer twee van Afrika. Het is één van de weinige landen waar zelfs wilde koffie groeit.


fancybox loading gif