Smaakbeschrijving
Een volle, ronde koffie met rijke smaken als pure chocolade, sinaasappel en lichte kruidigheid van nootmuskaat.
Waar komt deze koffieblend vandaan?
De koffiebonen die in onze Coffee Fresh espresso bonen giusto gebruikt worden groeien in Peru, Honduras en Oeganda. De Oegandese Robusta is zoet en heeft verfijnde donkere fruittonen met een kruidigheid van laurier. Deze koffiebonen creëren een intense smaak. De Hondurese koffiebonen staan bekend om de complexe fruitige kwaliteit en een levendige sappige zuurgraad. Om een balans te brengen in deze koffieblend zijn er hoogland Arabica koffiebonen uit Peru aan toegevoegd. De volle body van deze koffiebonen maakt de koffieblend helemaal af.
Honduras
Cooperativa de Productores de Café La Encarnacion Limitada
Honduras is sinds 2011 de grootste producent van koffie in Centraal-Amerika. Honderdduizenden families zijn betrokken bij de teelt van koffie, vooral op kleine plantages. Veel van de koffieboeren zijn aangesloten bij koffie-coöperaties. Zoals de meer dan 200 koffieboeren die aangesloten zijn bij Cooperativa de Productores de Café La Encarnacion Limitada (Coprocael).
Oeganda
Anakole Coffee Producers Cooperative Union
Oeganda is koffieproducent nummer twee van Afrika. Het is één van de weinige landen waar zelfs wilde koffie groeit. Het grootste gedeelte van de koffieplantages is Robusta, de inheemse plant die hier al honderden jaren in het wild groeit. Anakole Coffee Producers Cooperative Union (ACPCU) is een koffie-coöperatie in de regio Kabwohe Bushenyi in het zuidwesten van Oeganda.
Peru
Coperative Agraria Cafetalera Cepro Yanesha
De Peruaanse Arabica komt van Asociación de Productores Integral y Sostenible de Amazonas (APRYSA) een koffie-coöperatie uit de regio San Nicolás in Peru. Coöperatie Aprysa teelt Fairtrade gecertificeerde koffiebonen in het Amazonegebied van Peru. De coöperatie heeft zichzelf tot doel gesteld om duurzame ontwikkeling te bevorderen en haar leden te versterken.
LEES MEER OVER DEZE KOFFIE-COÖPERATIES
Branding van de koffieblend
De donkere branding maakt de espresso bonen in deze koffieblend niet alleen bijzonder aromatisch, maar zorgt ook voor een mooie dikke crèma met een diep roodbruine kleur. De speciale branding van de koffiebonen zorgt er voor dat de smaak van elk land van herkomst benadrukt wordt.
Waarom biologisch geteelde Fairtrade koffiebonen?
Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Fairtrade plantages. Fairtrade is namelijk het énige keurmerk dat keiharde financiële eisen stelt met betrekking tot de betaling aan de koffieboeren. Hierdoor ontvangen koffieboeren en -arbeiders extra geld, waardoor zij beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien en daarnaast kunnen investeren in koffieplantages. Het keurmerk op de verpakking van Coffee Fresh espresso bonen giusto garandeert dat 100% van de koffiebonen van gecertificeerde Fairtrade plantages komt.
Het Europees logo voor biologisch geteelde producten geeft aan dat de koffieplantages voldoen aan de strenge eisen van biologische landbouwmethoden. Tijdens het telen wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Er worden alleen natuurlijke methoden toegepast om de bodem vruchtbaar te houden. Door te kiezen voor beide certificeringen is dit één van de meest duurzame koffiemelanges van Coffee Fresh.