Skip to content

Mild, noot & chocola

Coffee Fresh espresso bonen media

Coffee Fresh espresso bonen media zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. De 100% Arabica bonen geven deze koffie een volle rijke smaak met zeer zachte frisheid. Deze blend bevat koffiebonen uit Brazilië en Honduras, waarbij de inhoud voor minimaal 90% afkomstig is van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. Deze blend biedt een heerlijke koffie met zoete tonen van amandelspijs.

Kenmerken

Een soepele en zachte koffie
Koffiebonen uit Brazilië en Honduras
Koffie met zoete tonen van amandelspijs
100% Arabica bonen
Rainforest Alliance gecertificeerd
Voorheen CF espresso bonen mild
Meer informatie

Smaakomschrijving

100% Arabica bonen. Een soepele en zachte koffie. Een echte allemansvriend met zoete tonen van amandelspijs. De 100% Arabica bonen geven deze koffie een volle rijke smaak met zeer zachte frisheid.

Waar komt deze koffieblend vandaan?

De koffiebonen die in onze Coffee Fresh espresso bonen media gebruikt worden groeien in Brazilië en Honduras. De Hondurese koffiebonen staan bekend om de complexe fruitige kwaliteit en een levendige sappige zuurgraad. Om een balans te brengen in deze koffieblend zijn er Arabica koffiebonen uit Brazilië aan toegevoegd. De volle rijke smaken van de Arabica koffiebonen uit Brazilië maken deze koffieblend helemaal af.

Brazilië

Grupo Coocacer Araguaria

De Braziliaanse Arabica komt van Grupo Coocacer Araguaria, een koffie-coöperatie uit de regio Minas Garais in Brazilië. Al meer dan 150 jaar is Brazilië de marktleider als het gaat om koffieproductie. Het aandeel van de wereldmarkt is op dit moment ongeveer 32%. In Brazilië wordt zowel Arabica als Robusta geteeld. De verhouding ligt op ongeveer 67% Arabica en 33% Robusta.

Honduras

Compania Hondurena del Cafe S.A. de C.V.

De Hondurese Arabica komt van Compania Hondurena del Cafe, een koffie-coöperatie uit de regio Cortés, gelegen in het noorden van Honduras. Honduras is sinds 2011 de grootste producent van koffie in Centraal-Amerika. Honderdduizenden families zijn betrokken bij de teelt van koffie, vooral op kleine plantages. Veel van de koffieboeren zijn aangesloten bij koffie-coöperaties.

LEES MEER OVER DEZE KOFFIE-COÖPERATIES

Branding van de koffieblend

De donkere branding maakt de espresso bonen in deze koffieblend niet alleen bijzonder aromatisch, maar zorgt ook voor een mooie dikke crèma met een diep roodbruine kleur. De speciale branding van de koffiebonen zorgt er voor dat de smaak van elk land van herkomst benadrukt wordt.

Waarom Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen?

Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Rainforest Alliance plantages. Rainforest Alliance staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet. Certificering geeft deze boeren ook een betere onderhandelingspositie in de wereldwijde koffiemarkt, omdat koffiebranders en koffiemerken specifiek op zoek zijn naar gecertificeerde koffie. Zo krijgen de boeren een betere prijs voor een beter product.

LEES MEER OVER RAINFOREST ALLIANCE

Downloads

Lees meer over de herkomst

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk