Skip to content

Krachtig & kruidig

Coffee Fresh espresso bonen primo

Coffee Fresh espresso bonen primo zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. De kruidige bonen uit Vietnam zorgen voor een lange aangename afdronk. De kruidigheid heeft tonen van kruidnagel. De toevoeging van bonen uit Brazilië maakt dat dit een volle crèmige koffie is, die zeker gewaardeerd wordt door de echte espresso-drinker.

Kenmerken

Een krachtige en kruidige koffie
Koffiebonen uit Brazilië en Vietnam
Een heerlijke koffie met lange afdronk
Rainforest Alliance gecertificeerd
Voorheen CF espresso bonen regular
Meer informatie

Smaakomschrijving

Een krachtige en kruidige koffie met lange aangename afdronk. De kruidigheid heeft tonen van kruidnagel.

Waar komt deze koffieblend vandaan?

De koffiebonen die in onze Coffee Fresh espresso bonen primo gebruikt worden, groeien in Brazilië en Vietnam. De Vietnamese Robusta is van hoge kwaliteit dankzij de bijzondere vulkanische grond waar deze koffie groeit en geeft deze koffie een kick waardoor er een mooie balans ontstaat. De volle rijke smaken van de Arabica koffiebonen uit Brazilië maken deze koffieblend helemaal af.

Brazilië

Grupo Coocacer Araguaria

De Braziliaanse Arabica komt van Grupo Coocacer Araguaria, een koffie-coöperatie uit de regio Minas Garais in Brazilië. Al meer dan 150 jaar is Brazilië de marktleider als het gaat om koffieproductie. Het aandeel van de wereldmarkt is op dit moment ongeveer 32%. In Brazilië wordt zowel Arabica als Robusta geteeld. De verhouding ligt op ongeveer 67% Arabica en 33% Robusta.

Vietnam

Cum’gar Dak Lak

Vietnam is koffieproducent nummer twee van de wereld en de leider als het gaat om koffieproductie in Azië. Het grootste gedeelte van de koffieplantages is Robusta koffie. Cum’gar is een koffie-coöperatie in de regio Dak Lak in de Centrale Hooglanden van Vietnam.

LEES MEER OVER DEZE KOFFIE-COÖPERATIES

Branding van de koffieblend

De donkere branding maakt de espresso bonen in deze koffieblend niet alleen bijzonder aromatisch, maar zorgt ook voor een mooie dikke crèma met een diep roodbruine kleur. De speciale branding van de koffiebonen zorgt er voor dat de smaak van elk land van herkomst benadrukt wordt.

Waarom Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen?

Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Rainforest Alliance plantages. Rainforest Alliance staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet. Certificering geeft deze boeren ook een betere onderhandelingspositie in de wereldwijde koffiemarkt, omdat koffiebranders en koffiemerken specifiek op zoek zijn naar gecertificeerde koffie. Zo krijgen de boeren een betere prijs voor een beter product.

LEES MEER OVER RAINFOREST ALLIANCE

Downloads

Lees meer over de herkomst

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk