Skip to content

Krachtig, kruidig & chocola

Coffee Fresh espresso bonen senza decafé

Coffee Fresh espresso bonen senza decafé zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. Deze decafé koffie is een volle, ronde en stevige koffie met rijke smaken van pure chocolade. Deze blend bevat koffiebonen uit Brazilië en Vietnam, waarbij minimaal 90% van de inhoud afkomstig is Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. Deze mix van decafé Arabica en Robusta bonen biedt een heerlijke espresso met een mooie crèma-laag, maar zonder cafeïne.

Kenmerken

Krachtige, cafeïnevrije, koffie
Koffiebonen uit Brazilië en Vietnam
Volle, ronde en stevige koffie
Rijke smaken van pure chocolade en kruiden
Rainforest Alliance gecertificeerd
Voorheen CF espresso bonen decafé
Meer informatie

Smaakbeschrijving

Deze decafé blend uit Brazilië en Vietnam is een volle, ronde en stevige koffie met rijke smaken van pure chocolade en kruiden. Deze krachtige, cafeïnevrije, koffie heeft een mooie crèma-laag.

Waar komt deze koffieblend vandaan?

De koffiebonen die in onze Coffee Fresh espresso bonen senza decafé gebruikt worden groeien in Brazilië en Vietnam. De Vietnamese Robusta is van hoge kwaliteit dankzij de bijzondere vulkanische grond waar deze koffie groeit en geeft deze decafé koffie een kick waardoor er een mooie balans ontstaat. De volle rijke smaken van de Arabica koffiebonen uit Brazilië maken deze koffieblend helemaal af.

Brazilië

Grupo Coocacer Araguaria

De Braziliaanse Arabica komt van Grupo Coocacer Araguaria, een koffie-coöperatie uit d eregio Minas Garais in Brazilië. Al meer dan 150 jaar is Brazilië de marktleider als het gaat om koffieproductie. Het aandeel van de wereldmarkt is op dit moment ongeveer 32%. In Brazilië wordt zowel Arabica als Robusta geteeld. De verhouding ligt op ongeveer 67% Arabica en 33% Robusta.

Vietnam

Cum’gar Dak Lak

Vietnam is koffieproducent nummer twee van de wereld en de leider als het gaat om koffieproductie in Azië. Het grootste gedeelte van de koffieplantages is Robusta koffie. Cum’gar is een koffie-coöperatie in de regio Dak Lak in de Centrale Hooglanden van Vietnam.

LEES MEER OVER DEZE KOFFIE-COÖPERATIES

Branding van de koffieblend

De donkere branding maakt de espresso bonen in deze koffieblend niet alleen bijzonder aromatisch, maar zorgt ook voor een mooie dikke crèma met een diep roodbruine kleur. De speciale branding van de koffiebonen zorgt er voor dat de smaak van elk land van herkomst benadrukt wordt. Waarbij gezocht is naar de balans tussen de kick van de Robusta bonen en de volle rijke smaak afkomstig van de Arabica bonen.

Decafé

Decafé of cafeïnevrije koffie is zoals de naam al doet vermoeden koffie zonder cafeïne. Echter blijft er tijdens het cafeïne extractie proces altijd een kleine hoeveelheid cafeïne achter. Wettelijk is bepaald dat de hoeveelheid cafeïne in cafeïnevrije koffie niet meer dan 0,1% mag zijn (berekend op droge stof). Dat betekent maximaal 1 milligram cafeïne per gram koffie. Cafeïne wordt uit groene koffiebonen onttrokken zonder de aroma’s er uit te onttrekken. Na het proces worden de koffiebonen gedroogd en zijn ze klaar voor de branding.

Waarom Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen?

Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Rainforest Alliance plantages. Rainforest Alliance staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet. Certificering geeft deze boeren ook een betere onderhandelingspositie in de wereldwijde koffiemarkt, omdat koffiebranders en koffiemerken specifiek op zoek zijn naar gecertificeerde koffie. Zo krijgen de boeren een betere prijs voor een beter product.

LEES MEER OVER RAINFOREST ALLIANCE
Coffee Fresh espresso bonen senza decafé - branden

Downloads

Lees meer over de herkomst

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk