Smaakbeschrijving
Deze decafé blend uit Brazilië en Vietnam is een volle, ronde en stevige koffie met rijke smaken van pure chocolade en kruiden. Deze krachtige, cafeïnevrije, koffie heeft een mooie crèma-laag.
Waar komt deze koffieblend vandaan?
De koffiebonen die in onze Coffee Fresh espresso bonen senza decafé gebruikt worden groeien in Brazilië en Vietnam. De Vietnamese Robusta is van hoge kwaliteit dankzij de bijzondere vulkanische grond waar deze koffie groeit en geeft deze decafé koffie een kick waardoor er een mooie balans ontstaat. De volle rijke smaken van de Arabica koffiebonen uit Brazilië maken deze koffieblend helemaal af.
Brazilië
Grupo Coocacer Araguaria
De Braziliaanse Arabica komt van Grupo Coocacer Araguaria, een koffie-coöperatie uit d eregio Minas Garais in Brazilië. Al meer dan 150 jaar is Brazilië de marktleider als het gaat om koffieproductie. Het aandeel van de wereldmarkt is op dit moment ongeveer 32%. In Brazilië wordt zowel Arabica als Robusta geteeld. De verhouding ligt op ongeveer 67% Arabica en 33% Robusta.
Vietnam
Cum’gar Dak Lak
Vietnam is koffieproducent nummer twee van de wereld en de leider als het gaat om koffieproductie in Azië. Het grootste gedeelte van de koffieplantages is Robusta koffie. Cum’gar is een koffie-coöperatie in de regio Dak Lak in de Centrale Hooglanden van Vietnam.
LEES MEER OVER DEZE KOFFIE-COÖPERATIES
Branding van de koffieblend
De donkere branding maakt de espresso bonen in deze koffieblend niet alleen bijzonder aromatisch, maar zorgt ook voor een mooie dikke crèma met een diep roodbruine kleur. De speciale branding van de koffiebonen zorgt er voor dat de smaak van elk land van herkomst benadrukt wordt. Waarbij gezocht is naar de balans tussen de kick van de Robusta bonen en de volle rijke smaak afkomstig van de Arabica bonen.
Decafé
Decafé of cafeïnevrije koffie is zoals de naam al doet vermoeden koffie zonder cafeïne. Echter blijft er tijdens het cafeïne extractie proces altijd een kleine hoeveelheid cafeïne achter. Wettelijk is bepaald dat de hoeveelheid cafeïne in cafeïnevrije koffie niet meer dan 0,1% mag zijn (berekend op droge stof). Dat betekent maximaal 1 milligram cafeïne per gram koffie. Cafeïne wordt uit groene koffiebonen onttrokken zonder de aroma’s er uit te onttrekken. Na het proces worden de koffiebonen gedroogd en zijn ze klaar voor de branding.
Waarom Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen?
Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Rainforest Alliance plantages. Rainforest Alliance staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet. Certificering geeft deze boeren ook een betere onderhandelingspositie in de wereldwijde koffiemarkt, omdat koffiebranders en koffiemerken specifiek op zoek zijn naar gecertificeerde koffie. Zo krijgen de boeren een betere prijs voor een beter product.
LEES MEER OVER RAINFOREST ALLIANCE