Skip to content

Gebalanceerd & kruidig

Coffee Fresh instant forza

Door een juiste verhouding Arabica en Robusta bonen heeft deze koffie een volle body en een stevig karakter. De medium tot donker gebrande Arabica bonen uit Zuid-Amerika zorgen voor een aangenaam aroma.

Kenmerken

Arabica en Robusta bonen
Volle body en een stevig karakter
Rainforest Alliance gecertificeerd
Koffie uit Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika
Een populaire instant koffieblend
Voorheen CF instant premium
Meer informatie

Waar komt deze koffieblend vandaan?

De koffiebonen die in onze Coffee Fresh instant forza gebruikt worden groeien in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. Koffie is al jaren een heel belangrijk exportproduct voor landen in Zuid-Amerika, bijvoorbeeld voor Colombia. Colombia heeft op dit moment ongeveer 9% van de wereldmarkt in koffie in handen. En staat daarmee op nummer 3 op de wereldranglijst. Colombia heeft veel microklimaten waardoor de oogsttijd het hele jaar door mogelijk is. Het smaakprofiel hangt samen met welke wijze de koffie wordt verwerkt na de oogst, hoe de koffie word gebrand en natuurlijk hoe de koffie uiteindelijk wordt gezet. De medium tot donker gebrande Arabica bonen uit Zuid-Amerika zorgen voor een aangenaam aroma. De Robusta uit Zuidoost-Azië is goed geschikt voor melanges, waar je net die bitter wilt hebben. De kick van de Robusta brengt deze instant koffiemelange in balans.

Instant koffie

Oploskoffie wordt ook wel instant koffie genoemd en wordt gemaakt van vers gezette koffie. Deze vers gezette koffie wordt vervolgens gedroogd, waardoor er een koffie extract overblijft. Door een vriesdroogmethode wordt er een instant korrel van gemaakt. Doordat het proces in zeer korte tijd plaatsvindt, blijven de koffiearoma’s bewaard.

Waarom Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen?

Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Rainforest Alliance plantages. Rainforest Alliance staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet. Certificering geeft deze boeren ook een betere onderhandelingspositie in de wereldwijde koffiemarkt, omdat koffiebranders en koffiemerken specifiek op zoek zijn naar gecertificeerde koffie. Zo krijgen de boeren een betere prijs voor een beter product.

LEES MEER OVER RAINFOREST ALLIANCE

Downloads

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk