Skip to content

Krachtig & fruitig

Coffee Fresh instant giusto

Voor deze giusto blend is gebruik gemaakt van Arabica bonen uit Centraal- en Zuid-Amerika. Door een donkere branding ontstaat er een rijk intens aroma met een licht frisse en fruitige afdronk.

Kenmerken

Rijk intens aroma
Licht frisse en fruitige afdronk
Fairtrade en biologisch gecertificeerd
Koffie uit Centraal- en Zuid-Amerika
Voorheen CF instant fairtrade bio
Meer informatie

Waar komt deze koffieblend vandaan?

De koffiebonen die in onze Coffee Fresh instant giusto gebruikt worden groeien in Centraal- en Zuid-Amerika. Door met name het gebruik van de best beschikbare bonen afkomstig uit volledig Rainforest Alliance gecertificeerde plantages in Centraal-Amerika kenmerkt deze koffie zich door een medium body en een aangenaam rijk intens aroma.

Instant koffie

Oploskoffie wordt ook wel instant koffie genoemd en wordt gemaakt van vers gezette koffie. Deze vers gezette koffie wordt vervolgens gedroogd, waardoor er een koffie extract overblijft. Door een vriesdroogmethode wordt er een instant korrel van gemaakt. Doordat het proces in zeer korte tijd plaatsvindt, blijven de koffiearoma’s bewaard.

Waarom biologisch geteelde Fairtrade koffiebonen?

Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Fairtrade plantages. Fairtrade is namelijk het énige keurmerk dat keiharde financiële eisen stelt met betrekking tot de betaling aan de koffieboeren. Hierdoor ontvangen koffieboeren en -arbeiders extra geld, waardoor zij beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien en daarnaast kunnen investeren in koffieplantages. Het keurmerk op de verpakking van Coffee Fresh instant giusto garandeert dat 100% van de koffiebonen van gecertificeerde Fairtrade plantages komt.

Het Europees logo voor biologisch geteelde producten geeft aan dat de koffieplantages voldoen aan de strenge eisen van biologische landbouwmethoden. Tijdens het telen wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Er worden alleen natuurlijke methoden toegepast om de bodem vruchtbaar te houden. Door te kiezen voor beide certificeringen is dit één van de meest duurzame koffiemelanges van Coffee Fresh.

Downloads

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk