Koffie uit ethopië
Ethopië
Ethiopië is de bakermat van koffie, hier begon het allemaal. Ethiopië bezit de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en variëteiten van Arabica.
Wat is het wereldmarktaandeel?
Met een aandeel van bijna 4,4% staat Ethiopië al jaren op de vijfde plaats van de wereldranglijst. De export van koffie is maar liefst 28% van de totale export aan goederen uit Ethiopië. De koffieproductie is een belangrijk onderdeel van de samenleving aangezien 15 miljoen mensen in deze branche werken.
Wat is de jaarproductie?
Koffie wordt verhandeld in zakken van 60 kg, ook wel koffiebalen genoemd. Jaarlijks produceert Ethiopië 384.000 ton koffie, wat gelijk staat aan 7,5 miljoen koffiebalen.
Wat is de verhouding tussen Arabica en Robusta?
In Ethiopië wordt eigenlijk alleen maar Arabica verbouwd. Ethiopië bezit de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en genetische variëteiten van Arabica koffie ter wereld.
Wanneer wordt de koffie geoogst?
De oogsttijden van koffie in Ethiopië zijn ongeveer vanaf oktober tot februari, afhankelijk van de variëteit van de koffieplanten en het gebied waar de plantage zich bevindt.
Wat is het smaakprofiel van koffie uit Ethiopië?
Koffie uit Ethiopië is erg geliefd onder koffiekenners door zijn fruitige smaken. De koffie heeft vaak tonen van tropisch fruit en aardbeien en citroenzuur met een lichte body. De beste gewassen koffies uit Ethiopië zijn erg complex en smaakvol. De ongewassen koffies kunnen extreem fruitig zijn en daardoor erg uniek in smaak.
Ontdek alles over de belangrijkste koffielanden
Koffie wordt verbouwd rond de evenaar in de zogenoemde bonengordel. De bonengordel kent namelijk het perfecte klimaat voor koffiebonen. Ontdek alles over de belangrijkste koffielanden.
Brazilië
We kennen Brazilië allemaal als het grootste land in Zuid-Amerika, maar wist je dat Brazilië op nummer 1 van de wereldranglijst staat als het gaat om de koffieproductie?
Indonesië
Indonesië heeft een aandeel van 6,3 % van wereldmarkt als het gaat om koffie. Daarmee staan ze op de vierde plaats op de wereldranglijst.
Ethopië
Ethiopië is de bakermat van koffie, hier begon het allemaal. Ethiopië bezit de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en variëteiten van Arabica.