Skip to content

Koffie uit ethopië

Ethopië

Ethiopië is de bakermat van koffie, hier begon het allemaal. Ethiopië bezit de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en variëteiten van Arabica.

Wat is het wereldmarktaandeel?

Met een aandeel van bijna 4,4% staat Ethiopië al jaren op de vijfde plaats van de wereldranglijst. De export van koffie is maar liefst 28% van de totale export aan goederen uit Ethiopië. De koffieproductie is een belangrijk onderdeel van de samenleving aangezien 15 miljoen mensen in deze branche werken.

Wat is de jaarproductie?

Koffie wordt verhandeld in zakken van 60 kg, ook wel koffiebalen genoemd. Jaarlijks produceert Ethiopië 384.000 ton koffie, wat gelijk staat aan 7,5 miljoen koffiebalen.

Wat is de verhouding tussen Arabica en Robusta?

In Ethiopië wordt eigenlijk alleen maar Arabica verbouwd. Ethiopië bezit de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en genetische variëteiten van Arabica koffie ter wereld.

Wanneer wordt de koffie geoogst?

De oogsttijden van koffie in Ethiopië zijn ongeveer vanaf oktober tot februari, afhankelijk van de variëteit van de koffieplanten en het gebied waar de plantage zich bevindt.

Wat is het smaakprofiel van koffie uit Ethiopië?

Koffie uit Ethiopië is erg geliefd onder koffiekenners door zijn fruitige smaken. De koffie heeft vaak tonen van tropisch fruit en aardbeien en citroenzuur met een lichte body. De beste gewassen koffies uit Ethiopië zijn erg complex en smaakvol. De ongewassen koffies kunnen extreem fruitig zijn en daardoor erg uniek in smaak.

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk