Skip to content

Koffie uit indonesië

Indonesië

Koffie uit Indonesië heeft een bijzondere band met Nederland. In 1711 begon Indonesië namelijk koffie te exporteren naar Europa via de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC).

Wat is het wereldmarktaandeel?

Indonesië heeft een aandeel van 6,3 % van wereldmarkt als het gaat om koffie. Daarmee staan ze op de 4de plaats op de wereldranglijst.

Wat is de jaarproductie?

De jaarproductie van Indonesië is ongeveer 660.000 ton, wat neerkomt om ongeveer 11 miljoen zakken koffie à 60 kg. In Indonesië wordt 95% van de koffie kleinschalig verbouwd, op kleine koffieplantages van 1 à 2 hectare.

Wat is de verhouding tussen Arabica en Robusta?

In het begin werd er alleen Arabica verbouwd in Indonesië. Maar na een koffieroest epidemie, waardoor veel planten waren aangetast, zijn grote delen van de oogst weggevaagd en zijn boeren begonnen met het verbouwen van Robusta. Tegenwoordig bestaat een groot deel van de oogst uit Robusta, ongeveer 83% Robusta en 17% Arabica.

Wanneer wordt de koffie geoogst?

De oogsttijd van koffie uit Indonesië is afhankelijk van het eiland waar het verbouwd word. De oogsttijd op Sulawesi is bijvoorbeeld van oktober tot mei, op Sumatra van oktober tot maart en op Java van juni tot en met oktober.

Wat is het smaakprofiel van koffie uit Indonesië?

Het smaakprofiel van de koffie uit Indonesië is ook afhankelijk van het eiland waar het verbouwd word. Koffie van Sumatra heeft veel kruidige tonen, met veel body maar weinig zuren. Koffie van Java heeft ook veel body en weinig zuren, maar meer aardachtige tonen.

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk