Skip to content

Koffie uit colombia

Colombia

Koffie is al jaren een heel belangrijk exportproduct voor Colombia. Vanaf het begin van de vorige eeuw heeft Colombia hard gewerkt om met marketing een merk neer te zetten. In 1912 waren koffiebonen goed voor 50% van de totale export van Colombia.

Wat is het wereldmarktaandeel?

Colombia heeft op dit moment ongeveer 9% van de wereldmarkt in koffie in handen. En staat daarmee op nummer 3 op de wereldranglijst. Na Brazilië is Colombia de grootste koffieproducent van Zuid-Amerika.

Wat is de jaarproductie?

Koffie wordt verhandeld in zakken van 60 kg, ook wel koffiebalen genoemd. De jaarproductie is ongeveer 810.000 ton, wat neerkomt op 11,25 miljoen koffiebalen. In Colombia wordt voornamelijk kleinschalig koffie verbouwd, waardoor het accent op de kwaliteit ligt.

Wat is de verhouding tussen Arabica en Robusta?

Van de totale koffie oogst is ongeveer 95% Arabica koffie. Dit heeft alles te maken met het landschap en klimaat in Colombia. Veel gebieden hebben steile heuvels die het moeilijk maken om koffie te verbouwen. De heuvels zijn ook nog eens gevoelig voor erosie door het gebrek aan bomen. Grootschalig verbouwen van koffie is hierdoor niet mogelijk.

Wanneer wordt de koffie geoogst?

Colombia heeft veel microklimaten waardoor de oogsttijd het hele jaar door mogelijk is. Wil je naar Colombia om bij de oogst te zijn, kan je het beste tussen oktober en maart of tussen april en juni gaan. De kans dat de boeren dan aan het oogsten zijn is het grootst.

Wat is het smaakprofiel van koffie uit Colombia?

Colombia heeft op dit moment ongeveer 9% van de wereldmarkt in koffie in handen. En staat daarmee op nummer 3 op de wereldranglijst. Na Brazilië is Colombia de grootste koffieproducent van Zuid-Amerika. Echter hangt het smaakprofiel ook samen met welke wijze de koffie wordt verwerkt na de oogst, hoe de koffie wordt gebrand en natuurlijk hoe de koffie uiteindelijk wordt gezet. Dit alles heeft invloed op de uiteindelijke smaak van de koffie.

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk