Waarom is koud water uit de koffieautomaat een goede investering?

    16 juli 2019
    2 minuten leestijd

“Drink je wel genoeg water?” is een vraag die je in de zomer overal hoort. Als de temperaturen flink omhoog gaan, zal het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een hitteplan activeren. Het hitteplan is in feite een waarschuwing voor hitte en de risico’s die dit met zich mee kan brengen, bovendien is het een oproep om extra op elkaar te letten.

flesjes water
Waterautomaat van Coffee Fresh

Voldoende water drinken is een must

Eén van de adviezen tijdens aanhoudende hitte is natuurlijk voldoende drinken. Niets is dan zo fijn als het drinken van een glas koel water. Door als werkgever te investeren in een waterautomaat bied je je medewerkers een makkelijke manier om voldoende water binnen te krijgen.

Direct uit de koffieautomaat

Nog beter is om het koude water direct uit de koffieautomaat te laten komen. Dit heeft namelijk vele voordelen. Zo is de koffieautomaat de bron van de aangeboden dranken en hoeven je medewerkers niet op zoek naar een kraan voor een glas water. Daarnaast neemt een geïntegreerde waterkoeler geen extra ruimte in, die je wel kwijt bent als je een losse waterautomaat of waterkoeler met bidon zou kiezen.
glas met water gevuld
Voordelen voor de portemonnee

Voordelen voor de portemonnee

Naast deze praktische voordelen heeft het ook nog voordelen voor de portemonnee. Een aparte waterautomaat of waterbidon kosten maandelijks geld. Een waterbidon moet daarnaast ook regelmatig worden vervangen, wat extra werk oplevert. Met een geïntegreerde waterkoeler in de koffieautomaat zit het bedrag in de huurprijs van de koffieautomaat. Er is geen extra werk voor de verantwoordelijke voor de schoonmaak van de koffieautomaat. Alleen maar gemak.

Onderhoud

Tijdens het onderhoud van de koffieautomaat wordt natuurlijk ook de koud waterunit gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat de automaat fris en schoon water uitgeeft. Perfect om je medewerkers op een warme dag verkoeling aan te bieden.

water met citroen
lauw water uit de kraan

Waar wacht je nog op?

Zoals je leest is koud water uit de automaat een goede investering. Het kost nauwelijks extra geld, maar geeft wel veel voordelen. Vooral je medewerkers zullen je dankbaar zijn, zij kunnen elke dag genieten een lekker glaasje koud water in plaats van lauw water uit de kraan. Waar wacht je nog op? Vraag direct informatie aan bij een van onze medewerkers en voor je het weet drink jij lekker gekoeld water op het werk.

Nieuwsgierig?

Onze accountmanagers kunnen je precies uitleggen hoe je de juiste keuze voor een koffiemachine met koud waterunit of een waterautomaat kan maken. Laat je verrassen door de mogelijkheden. Neem direct contact op. 
fancybox loading gif