Wat is een volautomaat koffiemachine?

    18 juni 2019
    2 minuten leestijd

Wij krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een volautomatische koffiemachine en een volautomaat koffiemachine. Op het eerste gezicht lijken het bijna dezelfde termen. Maar in werkelijkheid bedoelen de meeste koffieleverancier voor op het werk er iets verschillends mee.

Koffie halen uit een volautomaat koffiemachine

Een volautomaat koffiemachine

De term volautomaat koffiemachine wordt vaak gebruikt voor de grote koffiemachines, die veelal staan in kantines van bijvoorbeeld productiebedrijven. Deze machines zijn perfect voor deze locaties omdat de volautomaat uitgerust is met het complete pakket voor een kopje koffie. Daarmee bedoelen wij dat er niet alleen koffie uit de automaat komt, maar desgewenst ook suiker en melk kunnen worden gekozen. De beker wordt ook door de koffieautomaat uitgegeven. Je klanten of medewerkers hebben dus met “1 druk op de knop” hun gewenste kopje koffie.

Het voordeel van een volautomaat koffiemachine

Een volautomaat heeft meerdere voordelen. Voor je organisatie is het grote voordeel dat er geen losse suiker- en melksticks verstrekt hoeven te worden. Omdat deze beide ingrediënten in de koffieautomaat zitten blijft de kantine opgeruimd en is er beheersbare verstrekking. Je bespaart ook geld omdat je geen roerstaafje meer nodig hebt. Suiker en/of melk worden namelijk tijdens uitgifte vermengd met de koffie. Door de automatische bekerverstrekking heeft de gebruiker van de automaat nergens omkijken naar.

Melk en suiker in de automaat
koffie uit volautomatische koffiemachine

Maar wat is een volautomatische koffiemachine dan?

De term volautomatische koffiemachine wordt veel gebruikt voor machines waar je geen extra handelingen hoeft uit te voeren voor het zetten van een kop koffie. Zoals een capsule toevoegen of het koffiefilter plaatsen en gemalen koffie toevoegen. De volautomatische koffiemachine voor op het werk is om deze reden super gebruiksvriendelijk. De koffieautomaat bevat de koffie en weet precies hoeveel koffie en water er gebruikt moeten worden. Als gebruiker van de koffiemachine ben je dus met 1 druk op de knop klaar, echter moet je bij deze automaten wel zelf de beker onder de uitgifte zetten en melk en suiker toevoegen. Al is dit laatste ook te integreren in een volautomaat koffiemachine.

Blijft het onduidelijk? Of wil je gewoon meer informatie over volautomaten? Dan kan je altijd contact opnemen met onze koffie experts.
fancybox loading gif