Hoe kan je in de zorg kiezen voor lekkere koffie?

    08 juni 2021
    4 minuten leestijd

De zorg draait om mensen. Zowel patiënten, personeel als bezoekers gun je toch de lekkerste koffie? Maar geen ziekenhuis of zorginstelling is hetzelfde, dus ook de koffievoorziening niet. Als inkoper in de zorg heb je specifieke vragen en behoeftes.

De zorg verandert

De zorg verandert, verandert de koffievoorziening mee?

Wetenschappelijke en technologische vooruitgang dragen bij aan een verbetering van ons leven en natuurlijk ook onze gezondheid. Wij gaan bewuster leven en denken daarbij ook na over de toekomst. We zien dat mensen steeds meer de regie over hun eigen leven en gezondheid nemen, ook als ze ziek zijn. De zorg zal op deze veranderde wensen van mensen moeten inspelen.

In de zorg is er 24/7 behoefte aan koffie. Hoewel de zorg verandert, blijft de vraag naar een kop koffie bestaan. Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn druk bezochte plekken met veel patiënten en bezoekers die onder het genot van een kop koffie even hun zorgen vergeten. Maar ook de medewerkers willen tijdens hun pauze kunnen genieten van een lekkere kop koffie.

Lees snel verder om meer te weten te komen over:

 • Duurzaamheid en koffie
 • Beleving voor patiënt en medewerkers
 • Meer zorg voor hygiëne
 • Kwaliteit zonder zorgen
dokters drinken koffie in de pauze

Duurzame koffievoorziening

Door te kiezen voor een duurzame koffievoorziening kan je als ziekenhuis of zorginstelling een mooie stap maken als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een van onze koffiemachines die met behulp van de nieuwste technologie energiezuinig zijn. Daarnaast kan je kiezen voor duurzamere ingrediënten, zoals koffie, thee en suiker.
Duurzaam assortiment
Enkele mogelijkheden op het gebied van een duurzame koffievoorziening zijn:
 • Energiezuinige koffieautomaten;
 • Koffiemeubels van gerecycled plastic;
 • Inzamelen en recyclen van koffiedik;
 • Inzamelen en recyclen van koffiebekers;
 • Koffie die gecertificeerd is met een duurzaamheidskeurmerk;
 • Roerstaafjes van duurzaam materiaal, zoals bijvoorbeeld bamboe.

Kies voor duurzame koffie

Met de aankoop van duurzame koffie zorg je ervoor dat arbeiders en boeren onder betere omstandigheden kunnen werken, zonder daarbij het milieu te schaden. Het resulteert in een beter leven en een groene toekomst voor iedereen; in de landen van oorsprong maar ook dichter bij huis, in onze eigen omgeving.
Duurzame koffie productie
Kopje koffie pakken bij de koffiemachine

Meer zorg voor hygiëne

In ziekenhuizen en zorginstelling is hygiëne natuurlijk erg belangrijk. Ook de koffiemachine, die dagelijkse door vele handen wordt aangeraakt moet natuurlijk hygiënisch schoon zijn. Zeker nu is het belangrijk om de koffiehoek en koffieautomaat schoon te houden. Natuurlijk kunnen ook medewerkers hieraan bijdragen door regelmatig hun handen te wassen en gebruik te maken van handalcohol.

Daarnaast is het onderhoud van de machine een belangrijke factor voor de smaak van de koffie. Goede reiniging is daarom van wezenlijk belang. Want als de koffieautomaat goed onderhouden wordt, smaakt de koffie nog lekkerder.

Beleving voor patiënt, bezoeker en medewerker

Wij zeggen het al jaren, koffie is beleving. Het gaat niet alleen met om het kopje koffie, maar ook om de sfeer rondom de koffieautomaat. Het volledig aankleden van de koffiehoek is hier een mooi voorbeeld van. Ook in de zorg is beleving een belangrijkere onderdeel. Zorg draait om mensen en die wil je een goed gevoel geven. De inrichting van je zorginstelling speelt hierbij een belangrijke rol. Daarbij vergeet je natuurlijk niet de koffievoorziening, of het nu gaat om een koffieautomaat in het restaurant, op de afdeling of in de personeelskamer. De sfeer rondom koffieautomaat kan het verschil maken.
Samen koffiedrinken
Koffie drinken met patiënten

Hoe kies je voor kwaliteit en service zonder zorgen?

De zorg wordt steeds beter en dat is fijn: mensen kunnen langer genieten van hun partner, hun kinderen en hun kleinkinderen. Mensen kunnen bovendien langer productief zijn en participeren in de samenleving. De zorg staat ook nooit stil, net als de koffievoorziening in een ziekenhuis of zorginstelling. Wij weten dat als geen ander en garanderen de beste service voor jouw zorginstelling!

1. Hoge beschikbaarheid

Iedere dag weer wil je dat medewerkers, bezoekers en patiënten kunnen genieten van koffie. Je wilt als inkoper kwaliteit zonder zorgen. De beste koffieautomaten met de hoogste beschikbaarheid. Coffee Fresh garandeert voor de koffiemachines een beschikbaarheid van minimaal 98,5%.

2. Zorgeloos genieten

Wij weten als geen ander hoe belangrijk een goedwerkende koffievoorziening is. Met de snelste service in de zakelijke markt krijg je de beste kwaliteit en kan je zorgeloos genieten van een kopje koffie of thee.
Zorgeloos genieten met uw naasten
Snelle service van Coffee Fresh

3. Kies voor een goed servicepakket

Tijdens het inkooptraject van een nieuwe koffievoorziening stel je natuurlijk een aantal eisen. Wij adviseren je om rekening te houden met het servicepakket van de leverancier. Want in een zorginstelling waar de koffievoorziening een belangrijk onderdeel is wil je natuurlijk niet bezuinigen op de service. Daarom geven wij onze klanten altijd een duidelijk overzicht van onze service, geen kleine lettertjes maar gewoon goede service.

Waarom een servicepakket van Coffee Fresh?

 • Zorgeloos genieten van je koffie en thee.
 • Direct persoonlijk contact en snelle responstijd.
 • Geen verrassingen of onverwachte kosten.
 • Vaste en betrokken medewerkers die tijd voor je nemen.
 • Altijd bij je in de buurt door meerdere locaties en landelijke dekking.
handen schudden in showroom Coffee Fresh