Hoe worden koffiebonen gebrand?
28 november 2023
2 minuten leestijd
Het branden van koffiebonen is een van de meest fascinerende aspecten van de koffie industrie. Tijdens het brandproces veranderen de groene koffiebonen met weinig smaak in de koffiebonen die wij kennen. De koffieboon is na het branden bruingekleurd en de smaken van de bonen zijn volledig losgekomen. En in de koffiebranderij hangt een heerlijke geur van vers gebrande koffiebonen.

Cruciaal voor de smaak
Alle stappen in het brandproces zijn belangrijk voor de smaak van je kop koffie. Er zijn veel verschillende factoren die invloed hebben op deze smaak, zoals de tijd van het branden, de snelheid, de temperatuur, de brandgraad en de manier van branden. Na het branden is het verpakken van de koffie ook een belangrijke stap in het proces. Laten wij eens dieper in het brandproces duiken.
Stap 1: water laten verdampen


Stap 2: eerste crack
Stap 3: creƫer perfectie

