Close Future bio beker

De toekomst is dichterbij dan je denkt

Duurzaamheid begint bij jezelf

Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen die rond is. In de zogenaamde circulaire economie. Dat wil zeggen dat je producten niet weggooit nadat je ze gebruikt hebt, maar op één of andere manier opnieuw gebruikt. Daarom hebben we Close Future bio bekers ontwikkeld. Koffiebekers die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Zeg maar, de groenste koffiebekers die er bestaan.
Close Future bio bekers, koffiebekers die 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Levenscyclus

van een Close Future bio beker

Levenscyclus van de Close Future bio beker

Waarom kiezen voor de Close Future bio beker?

100% biologisch afbreekbaar

100% biologisch afbreekbaar

De Close Future bio bekers kunnen door hun samenstelling worden vergist. Ze worden omgezet in biogas. Dat levert per duizend bekers een CO2-besparing op van maar liefst 15,23 kilo. Wat overblijft van de vergisting wordt gebruikt als compost voor de akkerbouw.
Meermaals gebruik van beker

Meermaals gebruik

Op onze bekers staat een bedrukking om de gebruiker te stimuleren de bekers meerdere keren te gebruiken. Je kunt ze makkelijk drie keer gebruiken. Dat levert dus een potentiële besparing op van 67%. 
Ondersteun de Coffee Fresh Foundation

Met de Close Future bio beker ondersteun je de Coffee Fresh Foundation

Onze betrokkenheid levert een positieve bijdrage aan een duurzamere samenleving. Wij doneren voor elke duizend Close Future bio bekers die je bestelt € 1,- aan de CF Foundation. Met de Coffee Fresh Foundation willen wij bijdragen aan een duurzamere wereld door het steunen van duurzame initiatieven en projecten met een maatschappelijk karakter.
CO2 neutraal ophalen

FSC-karton

Close Future bio bekers zijn gemaakt van FSC-karton. Dit is het officiële keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Bovendien zijn Close Future bio bekers voorzien van een PLA-coating (polyactide). Dit is een volledig afbreekbare “bioplastic” coating. Dat maakt dat onze bekers 100% biologisch afbreekbaar zijn.
CO2-neutraal ophalen

CO2-neutraal brengen en halen

Als je kiest voor de Close Future bio bekers worden ze CO2-neutraal gebracht en opgehaald. Op meerdere plekken binnen je organisatie plaatsen we Close Future inzamelbakken. Hier kunnen je medewerkers de gebruikte bekers in deponeren. De gebruikte koffiebekers worden opgehaald en op specialistische wijze verwerkt.

Heel concreetWat leveren 1.000 bekers op?

besparen door hergebruik

Een potentiƫle besparing van 67% bij hergebruik.

compost en biogas is de opbrengst

Een opbrengst van 2,16 m3 aan biogas en 2,5 kilo aan vruchtbare compost.

CO2 besparen

Een CO2-besparing van maar liefst 15,23 kilo, ten opzichte van bekers die met het restafval verwerkt moeten worden.

Close Future, the Coffee Fresh foundation donatie

En 1 euro die we overmaken naar de Coffee Fresh Foundation.

De toekomst is dichterbij dan je denkt

Met de Close Future bio bekers, de wijze van produceren en vergisten plus de steun aan de Coffee Fresh Foundation, maken wij een stap richting een duurzame toekomst!

Ontdek het zelf, als je koffie drinkt uit een beker die 100% biologisch afbreekbaar is, dan smaakt-ie nog net een tikje lekkerder. Zo werkt dat nou eenmaal. Meer smaak, minder afval. Kleine moeite, groot plezier.
Close Future, the Coffee Fresh foundation
fancybox loading gif