espresso bonen fairtrade

Coffee Fresh

Coffee Fresh espresso bonen fairtrade zijn Fairtrade gecertificeerd. De lichte rinsheid, maakt dat deze koffie een zacht mondgevoel heeft. Deze blend bevat koffiebonen uit Brazilië, Vietnam en Honduras, waarbij 100% van de inhoud afkomstig is van fairtrade gecertificeerde koffieplantages. Deze Coffee Fresh espresso bonen fairtrade is een populaire blend uit ons assortiment door de verfijnde bitters van chocolade en de romige afdronk.
Kenmerken
  • Gebalanceerde blend met chocolade tonen
  • Koffiebonen uit Honduras, Brazilië en Vietnam
  • Lichte rinsheid en zacht mondgevoel
  • Eén van onze meest populaire koffieblends
fairtrade
Smaakwiel Coffee Fresh espresso bonen fairtrade

Waar komt deze koffieblend vandaan?

De koffiebonen die in onze Coffee Fresh espresso bonen fairtrade gebruikt worden groeien in Brazilië, Vietnam en Honduras. De Vietnamese Robusta is van hoge kwaliteit dankzij de bijzondere vulkanische grond waar deze koffie groeit. Deze smaak wordt aangevuld met een lichte rinsheid uit de Honduras bonen. De verfijnde bitters van chocolade van de koffiebonen uit Brazilië maakt de koffie romig in de afdronk.

Honduras

Cafés Especiales de El Paraíso
De Hondurese Arabica komt van Cafés Especiales de El Paraíso (Cafepsa), een koffie-coöperatie uit de regio El Paraíso in het zuiden van Honduras. Honduras is sinds 2011 de grootste producent van koffie in Centraal-Amerika. Honderdduizenden families zijn betrokken bij de teelt van koffie,vooral op kleine plantages. Veel van de koffieboeren zijn aangesloten bij koffie-coöperaties. Zoals meer dan 170 koffieboeren die aangesloten zijn bij Cafés Especiales de El Paraíso (Cafepsa).

Brazilië

Associacao dos Pequenos Produtores de Ouro Fino
De Braziliaanse Arabica komt van Associacao dos Pequenos Produtores de Ouro Fino (Assopro),een koffie-coöperatie uit de regio “Minas Garais” in Brazilië. Al meer dan 150 jaar is Brazilië de marktleider als het gaat om koffieproductie. Het aandeel van de wereldmarkt is op dit moment ongeveer 32%. In Brazilië wordt zowel Arabica als Robusta geteeld. De verhouding ligt op ongeveer 67% Arabica en 33% Robusta.

Vietnam

Ea Tân Cooperative
Vietnam is koffieproducent nummer twee van de wereld en de leider als het gaat om koffieproductie in Azië. Het grootste gedeelte van de koffieplantages is Robusta koffie. Koffie speelt een zeer belangrijke rol in de Vietnam als het belangrijkste gewas om inkomen voor boeren te genereren. Het verkopen van koffie van één plantage levert de boer weinig op. Daarom werd Ea Tân Cooperative opgericht met de initiële steun één van Vietnam grootste koffie exporteurs: Simexco Dak Lak.

Branding van de koffieblend

De donkere branding maakt de espresso bonen in deze koffieblend niet alleen bijzonder aromatisch, maar zorgt ook voor een mooie dikke crèma met een diep roodbruine kleur. De speciale branding van de koffiebonen zorgt er voor dat de smaak van elk land van herkomst benadrukt wordt.

Waarom Fairtrade gecertificeerde koffiebonen?

Er is bewust gekozen voor koffiebonen van gecertificeerde Fairtrade plantages. Fairtrade is namelijk het énige keurmerk dat keiharde financiële eisen stelt met betrekking tot de betaling aan de koffieboeren. Hierdoor ontvangen koffieboeren en-arbeiders extra geld, waardoor zij beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien en daarnaast kunnen investeren in koffieplantages. Het keurmerk op de verpakking van Coffee Fresh espresso bonen fairtrade garandeert dat 100% van de koffiebonen van gecertificeerde Fairtrade plantages komt.